vins del Bages

25/03/2024
Imatge il·lustrativa
per Christian Carné, director comercial de Roqueta Origen
La merlot és una varietat d'origen francès, molt ben aclimatada al celler Abadal per l’alçada, el terreny argilós i el clima més fred.
26/02/2024
Imatge il·lustrativa
per Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834 de Santpedor
Varietat: Chardonnay. Un vi blanc que ha envellit la meitat en barriques de roure, fent battonage durant sis mesos, i l'altra meitat en inox amb les seves lies.
24/01/2024
Imatge il·lustrativa
per Pilar Garcia, sommelier de Las Vegas
El celler Can Serra dels Exibis Viticultors, una masia ubicada al terme de Navàs, en un dels masos més antics de la comarca, és memòria de la nostra viticultura.
28/12/2023
Imatge il·lustrativa
per Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Aquesta vegada presentem no un, sinó dos vins, els vins de Tina de Collbaix.
27/11/2023
Imatge il·lustrativa
per Gerard Escudé, enòleg de Collbaix
Un enòleg de fora del Bages queda sobtat per la riquesa i el dinamisme del sector.
26/10/2023
Imatge il·lustrativa
per Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
Abadal és un celler de referència al Bages, que no deixa d’investigar amb nous cupatges recuperant varietats oblidades en el temps i experimentant amb noves elaboracions i criances per millorar la qualitat dels seus vins.
29/09/2023
Imatge il·lustrativa
per Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
​Prop de Manresa i amb el teló de fons del Collbaix i de Montserrat hi ha la vinya de picapoll del Quim Fargas. Gràcies a la seva experiència i a una filosofia de respecte a la terra i al cep, el 2021 va poder embotellar 2.000 ampolles del seu primer varietal de picapoll.
30/08/2023
Imatge il·lustrativa
per Josep Pelegrín, sommelier de l'Escola Joviat
Tenim a la copa un vi que se surt de l’habitual, cosa que ja és prou meritòria. Una versió molt diferent de la nostra varietat insígnia.
03/07/2023
Imatge il·lustrativa
per Christian Carné, director comercial de Roqueta Origen
La Mandó és una varietat de futur i pura expressió del paisatge de bosc del Bages. Molt generalitzada a la comarca a finals del segle XIX i principis del XX, va estar a punt de desaparèixer. Ara fa vint anys, Abadal va recuperar aquesta varietat ancestral, ressorgida gràcies al seu potencial per produir vins fins, especiats, racials, amb sensació de tardor, fruita madura, aromes florals i d’arrel.
09/06/2023
Imatge il·lustrativa
per Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834
Vi provinent de les varietats sumoll i macabeu. Un blanc elaborat amb raïm negre, a l’estil provençal. Maceració curta per poder agafar un toc de color. Fermentat i criat en acer inoxidable.
08/05/2023
Imatge il·lustrativa
per Pilar García, sommelier de Las Vegas
Sebastià Catllà va batejar amb el nom de Sagal aquests vins joves del celler El Molí, als peus del Collbaix. Aquest Sagal, de la varietat Garnatxa, és un vi àgil, alegre i divertit.
03/04/2023
Imatge il·lustrativa
per Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Presentem un nou vi del Celler del Molí de Collbaix, el RAW Macabeu brisat 2021. Ceps plantats entre 2009 i 2010 en sòl franc-arenós i de viticultura ecològica. Selecció de gra en taula de tria. Premaceració a 4 ºC durant 24 hores. Maceració amb les seves pells durant dotze dies i posterior criança en ou de granit durant cinc mesos, més sis mesos en ampolla de criança.
06/03/2023
Imatge il·lustrativa
per Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
Acabat de sortir al mercat i amb una nova imatge, l’Abadal Blanc –amb canvi de nom i disseny d’etiqueta– manté el cupatge tradicional que el fa un vi complex i gastronòmic.
30/01/2023
Imatge il·lustrativa
per Gerard Escudé, enòleg
Els grans àpats es culminen amb un brindis. Quan obrim una ampolla d’escumós els sentits afloren i formen un ambient de joia. Al voltant de la taula es crea un ambient màgic envoltat dels records amb la companyia dels que més estimem.
30/12/2022
Imatge il·lustrativa
per Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
Murallius és un dels cellers més petits de la DO Pla de Bages, situat a Sant Fruitós de Bages, concretament al costat del parc de l’Agulla, en una casa emmurallada d’on prové el nom. Josep Codina, gran amant del vi, conrea la vinya i vinifica aquest vi, cupatge de cabernet franc amb una aportació de syrah i merlot per donar-li el seu to característic.
30/11/2022
Imatge il·lustrativa
per Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas
La recuperació del vi bullit al Bages és un homenatge al nostre territori i patrimoni de la nostra cultura. És per això que Oller del Mas, com a tribut, elabora un vi a través de la seva varietat principal, el picapoll blanc.
28/10/2022
Imatge il·lustrativa
per Pilar García, sommelier de Las Vegas
Segon vi de la col·lecció iniciada pel sommelier David Seijas i la família Roqueta, fruit de l’experiència adquirida treballant i reinterpretant la tècnica del vi bullit.
30/09/2022
Imatge il·lustrativa
per Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Presentem un vi del Celler Més que Paraules, DO Pla de Bages, ecològic i vegà. El Més que Paraules blanc és compost per un 65% de picapoll, un 25% de sauvignon blanc i un 10% de mandó (blanc de noirs).
18/08/2022
Imatge il·lustrativa
per Sergi Blanqué, sommelier de 1834 El Terrer de Santpedor
Un vi monovarietal de gewürztraminer, dels pocs que es fan a la nostra DO. Color groc palla molt net. En nas li surten notes típiques de la varietat, fruita exòtica com mango, litxis, fruita ben madura, amb un final d'amargor ben agradable.
23/06/2022
Imatge il·lustrativa
per Jaume Pont, sommelier del Setè Cel
Un dels cellers més petits de la DO Pla de Bages ens mostra com el nostre picapoll, ben treballat, pot donar-nos molts bons resultats.
24/05/2022
Imatge il·lustrativa
per Josep Pelegrin, sommelier de l’Escola Joviat
Us presento avui un vi especial dins del catàleg de vins del Pla de Bages. Especial per diversos motius: per com neix, però també pel vi en si mateix i per les seves característiques. Un vi fruit de la col·laboració entre l’Oller del Mas i Thunder Wine Makers.
02/05/2022
Imatge il·lustrativa
per Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
L’any 1984 la família Solergibert va decidir plantar, a la parcel·la Matacans d’Artés, les varietats cabernet franc i cabernet sauvignon, de fàcil adaptació a terrenys argilosos. Quan els ceps tenien 25 anys, la família va comprovar que el raïm madurava de manera excel·lent i van decidir, amb la il·lusió i l’experiència de deu generacions, crear el gran Solergibert de Matacans.
01/04/2022
Imatge il·lustrativa
per Marc Maldonado Riu, sommelier d’Oller del Mas
La tendència actual dels mercats internacionals del vi és de respecte màxim a les varietats utilitzades i al sistema de vinificació. Es busquen vins que representin la zona amb intervenció mínima i grau alcohòlic baix. Oller del Mas, treballant amb el territori, ha elaborat una petita joia que ha anomenat Els Ecos, fent tribut a les agulles de la muntanya de Montserrat.
23/02/2022
Imatge il·lustrativa
per Jaume Pont, sommelier del Setè Cel
El Quim Fargas continua ampliant referències i una nova incorporació és aquest vi negre elaborat majoritàriament amb merlot i complementat amb cabernet sauvignon. S’ha atrevit –amb bon resultat– a fermentar el raïm sencer, grans i rapa. Una bona selecció i l’òptim estat sanitari permeten que les sensacions en boca no siguin astringents, i mostren una part vegetal noble i autèntica.
28/01/2022
Imatge il·lustrativa
per Joan Sala, sommelier de vins Alsina
Aquest mes presentem un vi de gamma alta del celler El Molí, monovarietal de cabernet sauvignon i veremat manualment. Selecció de grans feta en taula de tria. Fermentació en bota oberta de roure francès durant deu dies. Clarificació i filtració lleugera. Després de 20 mesos de criança en bota, passa 24 mesos més en ampolla abans de sortir al mercat.
29/12/2021
Imatge il·lustrativa
per Pilar García, sommelier de Las Vegas
El celler Sanmartí de Serrahima, a Sallent, és un autèntic "chateau" envoltat de vinyes formoses. Una visita obligada per als bagencs. Amb una tradició vinícola documentada des de l’any 996 i amb un gran patrimoni històric i familiar.
29/11/2021
Imatge il·lustrativa
per Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834
Varietal de macabeu. Primer vi blanc brisat –és a dir, com si féssim un vi negre– del celler Murallius. En contacte amb les pells durant cinc dies. Envellit en barriques de roure durant cinc mesos.
25/10/2021
Imatge il·lustrativa
per Joan Tomasa, sommelier de Vins Tomasa
Projecte de la família Roqueta d’elaboració de vins com a principis del segle passat, al mas Arboset, on disposen d’una tina de pedra seca voltada de vinyes de més de vuitanta anys.
04/10/2021
Imatge il·lustrativa
per Marc Ávalos, sommelier de La Vineria
Us presento una de les últimes novetats de Vinyes d’Empremta, de Navàs, un celler que any rere any creix en finesa de les seves microvinificacions. El 2019 va ser una anyada càlida, però tot i així la frescor d’aquest vi és magnífica.
19/09/2021
Imatge il·lustrativa
per Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas
Vi tribut a la primera pubilla d’Oller del Mas: Ròmia Oller, i 1a generació (1281-1308). Elaborat amb varietats autòctones: carinyena, garnatxa, sumoll, mandó i picapoll negre. Així obtenim tipicitat i identitat bagenca.
Pàgina 1 de 4