Qui som

L’associació cultural

El Pou Digital i El Pou de la gallina (revista mensual impresa) són mitjans gestionats per l’Associació Cultural El Pou de la gallina, entitat sense finalitat de lucre, fundada el dia 15 d’abril de1987 a Manresa, amb la finalitat de dinamitzar la vida cultural de la ciutat, tal i com consta en els seus estatuts. La publicació de la revista que dóna nom a l’Associació es va iniciar el dia de Sant Jordi del mateix any.

A partir d’una idea dels exmembres de l’entitat sociocultural Tabola, un grapat de persones, amb un esquifit capital de 300.000 pessetes i l’únic potencial de prop de 400 subscriptors inicials, treia al carrer una modesta revista en blanc i negre, de 36 pàgines, amb un tema central titulat “La sida a Manresa”.

Trajectòria

El gener del 92 la revista rep el premi Tasis Torrent al millor mitjà de comunicació local. Durant la seva trajectòria, l’associació també ha editat el col·leccionable històric “Les persones i els fets” amb 66 episodis ciutadans, la revista literària “El Pou de Lletres” (1996-2000), l’àlbum il·lustrat “Oleguer Bisbal” basat en el còmic del ninotaire i fundador de la revista Manel Fontdevila i el suplement “El Pou jove” (2001-2011) escrit i dirigit a les noves generacions de lectors.

A partir de l’any 2000, l’entitat entra a Internet amb la creació d’una pàgina fixa de primera generació que, durant els anys, ha anat evolucionant fins al format de diari digital en associació amb el grup Nació Digital. En arribar al vint-i-cinquè aniversari, El Pou digital esdevé una revista digital amb l’esperit fundacional de 1987 i continguts propis en diferents àmbits temàtics, així com opinió, divulgació, propostes d’oci i cultura i un espai per a l’humor i la sàtira.

Premis obtinguts

- Premi Lacetània 1988 al reportatge Fontal, viure dels morts, publicat a la revista de gener del mateix any.
- Premi Tasis Torrent a la millor publicació local 1991.
- Premi Lacetània 1995 al reportatge Teatre profesional, entre la comèdia i el drama, de Joaquim Noguero, publicat a la revista d'octubre del mateix any.
- Premi Lacetània 1996 al macroreportatge 24 hores en la vida d'una ciutat, publicat al número 100 de la revista i coordinat per Josep M. Oliva.
- Premi Tasis Torrent 1996 al millor reportatge al treball Viure amb el càncer, de Joan Piqué i Míriam Tirado, publicat el novembre de 1995.
- Premi Lacetània 1998 al reportatge L’adopció, una opció que topa amb dificultats, d’Eva Díaz i Laia Olivé.
- Premi Lacetània 2009 al suplement Pou Jove.
- Premi Lacetània 2011 a Jordi Sardans pel seu cicle d’entrevistes biogràfiques iniciat el 1987.