30è Aniversari

Sant Jordi

Com cada any, el 23 d'abril de 2017, el Pou de la gallina va muntar la parada al Passeig Pere III amb un nou disseny i nous continguts per commemorar el trentè aniversari de la revista.

 Acte central del trentè aniversari

El dia 15 de maig, l’auditori de la Plana de l’Om va acollir l’acte central de celebració del trentè aniversari d’El Pou de la gallina, que va tenir dues parts. Durant la primera hora, es va debatre sobre "Globalització i xarxes socials versus informació i anàlisi", amb la presència de Ximo Blasco, coordinador dels Serveis Informatius de TV3; Cristina Riba, periodista i presentadora de TV3; Jordi Serrat, doctor en Periodisme i professor de la Universitat de Vic, i Francesc Soler, periodista, bloguer i director de l’agència Cooking Communication, moderats pel cap de Redacció de la revista, Carles Claret.Premis Oleguer Bisbal 2017

Acabat el debat, el parlament de Jaume Puig, president de l’Associació Cultural El Pou de la gallina, va donar pas al lliurament dels vint-i-dosens premis Oleguer Bisbal als manresans més manresans, escollits per votació popular entre els lectors i subscriptors de la revista.
 
La regidora de Cultura Anna Crespo va lliurar el premi als manresans d’actualitat, que va recaure ex aequo en dues entitats que complien anys. Cineclub Manresa, que ha celebrat sis dècades d’existència, en què ha mantingut l’esperit d’exhibir i potenciar la cinematografia fora dels circuits convencionals, els treballs artístics i d’autor, i l’escola de música Esclat, que fa 40 anys va obrir a la ciutat un espai de formació musical alternatiu on es combinava l’aprenentatge del llenguatge amb un contacte primerenc i encisador amb l’instrument que volien tocar. Molts manresans i manresanes han gaudit d’aquest mètode i també hi ha confiat per fer estimar la música als seus fills.
 
Rosa Maria Ortega va rebre de mans de Jaume Puig el guardó en la modalitat de Manresana del Pou. La guardonada és professora de música de l’Institut Guillem Catà i a la FUB. Ha estat pianista als cors infantil i jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà, dirigeix la coral Font del Fil, de la barriada Mion, i La Nova Harmonia de Sallent, així com la coral infantil Escodines i el Cor Obert i  les Caramelles de Callús. La seva tasca no s’acaba a Manresa, sinó que s’estén a entitats socials i culturals de Barcelona.
 
Francesc Comas va rebre de mans de l’alcalde la distinció de manresà més manresà. Historiador, divulgador i comissari, juntament amb Jordi Rodó, dels actes de commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa, ha estat professor d’història a primària i secundària en una bona colla de centres i és una font inesgotable de publicacions per acostar la història local i comarcal tant a joves com a adults.
 

Finalment, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer el parlament de cloenda de l’acte, que es va acabar amb un brindis a la sortida de l’Espai Plana de l’Om.
 
25è AniversariSant Jordi

El 23 d'abril de 2012, amb la ja habitual presència al Passeig de Pere III, El Pou de la gallina dóna el tret de sortida al vint-i-cinquè aniversari.Festa a El Sielu

El divendres 27 d’abri, el Sielu acull una festa que acull un bona quantitat de redactors i col·laboradors de la revista des de 1987. Durant l'acte, també es lliuren els dissetens premis Oleguer Bisbal.Una auca i un vídeo commemoratius

L’Associació Cultural El Pou de la gallina edita també l’Auca dels 25 anys del Pou, amb textos de lo Gaiter del Calders i dibuixos de Manel Fontdevila.Paral·lelament, el col·laborador Joan Segon, prepara un vídeo commemoratiu que recull les imatges i les portades més representatives del quart de segle d'història.Acte institucional

El dia 4 de març, el saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa acull l’acte commemoratiu del vint-i-cinquè aniversari, amb una conferència del periodista de Televisió de Catalunya Esteve Soler i la presència de 4 dels cinc alcaldes de la democràcia i la lectura d'una carta del batlle absent, Joan Cornet.
Cicle de xerrades "25 anys del Pou"

Entre el 23 de maig i el 6 de juny, la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino acull, setmanalment, un cicle de xerrades a càrrec de tres ponents de prestigi que desperten gran interès.

Rafel Nadal:  "Memòria i periodisme", el 23 de maig
Vicent Partal: "Periodisme digital i periodisme local", el 30 de maig
Joan Manuel Tresserras "Global i local: noves formes de comunicació", el 6 de juny