VINS DEL BAGES

​Sagal rosat 2022

Sebastià Catllà va batejar amb el nom de Sagal aquests vins joves del celler El Molí, als peus del Collbaix. Aquest Sagal, de la varietat Garnatxa, és un vi àgil, alegre i divertit.

per Pilar García, sommelier de Las Vegas, 8 de maig de 2023 a les 10:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons J. M. Claret, la Garnatxa és la varietat idònia per fer un bon vi rosat per la seva amabilitat i absència de rusticitat. Cultiu ecològic que respecta les condicions biològiques de l’entorn, les característiques agroclimàtiques del Bages, de pluja escassa i oscil·lació tèrmica acusada entre dia i nit, fan la resta. Avancen la verema i descarreguen la meitat del cep per obtenir vins més frescos, amb un grau alcohòlic moderat que expressi una fruita acaramel·lada, sense ser pesada, i una acidesa que embolcalla el paladar. És de color de pell de ceba, un vermell pàl·lid. Ens regala uns aromes afruitats, dolços, de maduixa, de fruita de bosc, de gerds, notes especiades de pebre rosa. En boca té una entrada fresca, acidulada, amb una fruita llaminera que ens deixa un paladar llarg i gustós. El celler considera que és el millor rosat que ha fet mai. Jo també!

Preu de venda: 8,50 euros
Arxivat a:
Cultura, VINS DEL BAGES



Participació