El procés ha consistit a provocar una sola fermentació espontània, que comença al dipòsit i acaba a l’ampolla sense afegir-hi sucres. S’ha fet una maceració amb les pells durant sis dies i el premsat en fred, que fa que sigui un escumós amb una bombolla fina i molt agradable. S’ha treballat de manera tradicional, amb pupitres com es marca des dels temps ancestrals. La criança sobre les seves pròpies mares a l’ampolla durant sis mesos ens proporciona untuositat, cremositat i una bombolla molt integrada, que fa que sigui molt gastronòmic, perfecte per acompanyar els plats més tradicionals manresans, com el bacallà. Les varietats utilitzades per a aquest Ancestral són: una base de macabeu, d’una vinya de més de 25 anys; la garnatxa gris, de 38 anys i la picapoll blanc, de més de 15 anys. Ha estat embotellat el 12 de setembre del 2023 i degorjat al 19 de març del 2024. Producció limitada de 1.780 ampolles.
Preu de venda: 25 euros