VINS DEL BAGES

Superbloom Ancestral 2023 (Celler Bellaterra)

Aquest vi és fruit de la inquietud d’experimentar dins del món de la bombolla.

per Marc Maldonado, director comercial d’Oller del Mas, 23 d'abril de 2024 a les 11:29 |

El procés ha consistit a provocar una sola fermentació espontània,  que comença al dipòsit i acaba a l’ampolla sense afegir-hi sucres. S’ha fet una maceració amb les pells durant sis dies i el premsat en fred, que fa que sigui un escumós amb una bombolla fina i molt agradable. S’ha treballat de manera tradicional, amb pupitres com es marca des dels temps ancestrals. La criança sobre les seves pròpies mares a l’ampolla durant sis mesos ens proporciona untuositat, cremositat i una bombolla molt integrada, que fa que sigui molt gastronòmic, perfecte per acompanyar els plats més tradicionals manresans, com el bacallà. Les varietats utilitzades per a aquest Ancestral són: una base de macabeu, d’una vinya de més de 25 anys; la garnatxa gris, de 38 anys i la picapoll blanc, de més de 15 anys. Ha estat embotellat el 12 de setembre del 2023 i degorjat al 19 de març del 2024. Producció limitada de 1.780 ampolles.

 


Preu de venda: 25 euros

Arxivat a:
Cultura, vins del Bages



Participació