Etiqueta reportatge

El pintor ‘impertorbable’ ja té estàtua

REPORTATGE-CULTURA. Ara que fa una dècada de la mort de Josep Vila Closes (1921-2005), manresà il·lustre i pintor d'extensa producció, guardonat al final de la seva vida amb la medalla d'or de la ciutat (2001) i el premi Bages de Cultura (2003), la família Vila-Roca n'ha volgut fer memòria perquè la ciutat no perdi un dels exemples paradigmàtics que la llibertat es podia trobar en temps difícils si hom hi posava molta tossuderia. L'art com a símbol del combat per la cultura i la llibertat d'expressió. Hem parlat amb la seva viuda Teresa, dues de les filles (Margot i Roser) i dos amics (els pintors Josep Maria Massegú i Jaume Casacuberta) que ens el recorden.

A la recerca dels paisatges literaris al Bages

REPORTATGE-CULTURA. Arreu de Catalunya hi ha espais i paisatges que s’han convertit en literaris gràcies a les obres de poetes i novel·listes. Pep Coll, flamant guanyador del quinzè premi Amat-Piniella, ha situat en aquest mapa literari diversos racons del Pirineu. Al Bages, com no podia ser d'altra manera, també en tenim.

El pintor Viladomat ja té cambra pròpia al Museu

REPORTATGE. Des de fa dos mesos, el Museu Comarcal de Manresa compta amb l’Espai Viladomat, una sala on s’exposen una desena d'obres del pintor més representatiu del barroc català, la majoria cedides pel Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Adéu a la Sala Ciutat

REPORTATGE. El mes de novembre passat, Criteria Caixa-Holding i l'Ajuntament de Manresa van signar un conveni per iniciar l'enderrocament de la Sala Ciutat en un termini de dos mesos. 

Donar cultura o ennriquir el patrimoni de la nostra identitat

REPORTATGE-CULTURA. Documents textuals, fotografies, arxius audiovisuals del nostre passat, tant individual com col·lectiu, poden tenir un valor històric que els investigadors avaluaran en la seva mesura. Fer-ne donació a les institucions públiques és un gest cívic que contribueix a saber qui som i d’on venim.

La cultura vista pels premis Bages de Cultura

REPORTATGE. Coincidint amb el lliurament del 32è Premi Bages de Cultura a l'historiador i matemàtic surienc Albert Fàbrega, hem preguntat a disset dels premiats anteriorment què opinen sobre l'estat actual de la cultura catalana.

L’humor, l’analgèsic que enfada la ferida

REPORTATGE. Per reflexionar sobre el fenomen de l’humor, hem convocat tres humoristes gràfics de la Catalunya central: el navassenc Jaume Gubianas, el manresà Manel Fontdevila (Manel) i el berguedà Jaume Capdevila (Kap).

El micromecenatge obre nous camins en la creació artística

REPORTATGE-CULTURA. L’escriptor Pep Garcia i el cantautor Jordi Serra, Jet, han finançat els seus últims treballs per mitjà de la plataforma de micromecenatge catalana Verkami. Amb ells reflexionem sobre les oportunitats que ofereix el crowdfunding als artistes a l’hora de produir i difondre les seves obres.

La Llei Wert entra en vigor amb l’oposició frontal de mestres i pares

REPORTATGE. Tot i les protestes i les pressions per desobeir les imposicions de Madrid, la realitat és que el nou curs escolar ha començat amb la implantació progressiva de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) a l’espera, això sí, del transcurs dels esdeveniments polítics.

L’ombra bagenca de l’escultor Subirachs

REPORTATGE. Fins a l’octubre, a l’espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat es pot visitar una mostra de l’obra escultòrica de Josep Maria Subirachs, que repassa les diferents etapes d’aquest artista barceloní, desaparegut el passat mes d’abril.

Pàgina 2 de 6
< AnteriorSegüent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.