Tots hem gaudit d’una tarda de cinema amb unes crispetes. Són fàcils de preparar, ràpides i, en principi, sembla una opció més saludable que altres snacks.
Avui són molts els que retornaran a la infantesa, ja que analitzem un producte clàssic i conegut, que ha format part de molts berenars i/o esmorzars dels més petits i no tan petits.
Si hi ha una beguda de la qual se sent a parlar sovint, és la que avui comentem. Se li atribueixen propietats terapèutiques que han servit com a reclam per captar l’atenció de persones que busquen opcions de beguda saludable o defugen dels clàssics refrescos amb gas ben coneguts.
Avui analitzem l’etiqueta d’un producte força conegut, del qual podem trobar opcions dolces i salades. Una opció interessant per preparar un snack que pot ser saludable i amb opció de repetir, si el combinem amb aliments nutritius.
Passat el començament de l’any, analitzarem un caprici molt conegut que durant les festes nadalenques acostuma a ser molt present, juntament amb els torrons.
Ja hem parlat al Saps què menges? en alguna ocasió que no hi ha galetes saludables. Com a excepció, potser podríem posar-n’hi alguna que haguem preparat a casa amb ingredients saludables i ben seleccionats. L’opció que analitzem avui és un exemple de com la indústria alimentària moltes vegades fa servir hams per fer creure que el producte que tenen a les seves mans és saludable. En aquest cas, el paquet de galetes ressalta a l’envàs que és un producte “ric en fibra”.
No és estrany sentir algú que diu que no menja llegums de pot perquè no són tan bons com els llegums secs. Avui portem al Saps què menges? un aliment versàtil i pràctic, que ens pot ajudar a preparar un plat molt saludable en pocs minuts.
Avui analitzem l’etiqueta d’un producte que conté un cereal originari d’Àsia, tot i que es cultiva als cinc continents. S’acostuma a comprar en paquets d’un quilogram, però en els darrers anys és freqüent trobar-ne al supermercat en un format com el que avui revisem o, fins i tot, a la secció dels congelats ja precuinat.
Menjar fruita aporta molts beneficis per a la salut, tal com hem comentat al "Saps què menges?" en diverses ocasions. Avui parlem de les opcions de fruita en conserva que es venen en almívar. Revisem els ingredients presents a l'etiqueta del producte en qüestió:
Al "Saps què menges?" sempre insistim que és important consumir les versions no processades o mínimament processades dels aliments, per allò de nodrir el cos i no pas ingerir conservants, colorants i tot un conjunt d'ingredients que tenen poc de saludable.
Avui analitzem una beguda, concretament, una de ben popular, que agrada molt i que s’acostuma a prendre ben fresqueta. T’ensenyem un dia més la importància de revisar les etiquetes, perquè fins i tot quan anem al supermercat i omplim el carro de productes aparentment saludables, no tot és el que sembla.
Un mite força estès que no és precisament gaire recent ha fet que la fruita, una font innegable de vitamines i minerals, continuï sent per a molts un aliment que engreixa i del qual no podem abusar. Parlem de la fruita i dels motius pels quals és saludable i recomanable per a tothom. L’etiqueta d’avui va de fruita i toca revisar-ne els ingredients:
Ja hem comentat en alguna altra publicació anterior que els fruits secs són un aliment amb una aportació nutricional beneficiosa, però cal fer-hi alguns matisos. Avui revisarem l’etiqueta d’un "fals" fruit sec:
Les recomanacions diàries actuals de sucre de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) són molt clares i al "Saps què menges?" creiem que és important aclarir-les. Idealment, el consum de sucres lliures hauria de ser inferior al 10% de la quantitat total de calories que ingerim diàriament amb els aliments. I què vol dir això de "sucres lliures"?
Avui hem volgut dedicar aquest espai a parlar d’un "snack" que, qui més qui menys, ha tastat en alguna ocasió. Tot i tractar-se d’un producte salat, per a moltes persones és summament addictiu. Un cop encetat un paquet, és difícil deixar de menjar una de les llavors comestibles més conegudes per tots: les llavors de gira-sol.
No tothom té habilitats culinàries innates i és que també a la cuina «ningú no neix ensenyat». Ara bé, al "Saps què menges?" sabem que el menjar no processat o mínimament processat és la millor aposta que es pot fer quan es tracta d’alimentar-se per conservar una bona salut. Així que aprendre a cuinar quatre coses senzilles evitant la temptació de comprar productes del supermercat ja a punt per consumir és més que recomanable. El producte que avui analitzem és un exemple de per què posar-se el davantal acostuma a ser l’opció més sensata perquè no ens donin gat per llebre. Revisem-ne l’etiqueta:
Moltes persones continuen incloent pa en la majoria dels seus àpats. Ja sigui per tradició o perquè hi estan acostumats, la realitat és que el pa no és imprescindible en la dieta, cosa que tampoc no vol dir que no se’n pugui consumir.
Avui al "Saps què menges?" hem triat un producte clàssic del rebost de moltes llars. Un embotit que per a molts forma part dels berenars de la seva infantesa, mentre que per a d’altres continua sent un ingredient no negociable quan es tracta de preparar un guisat de llenties. Sigui com sigui, aquesta secció pretén informar i formar, raó per la qual hem de parlar d’un aliment tan conegut com estimat a causa del seu addictiu sabor. Revisem l’etiqueta:
Tradicionalment s’ha considerat molt important incloure productes lactis en la nostra dieta diària a causa de la presència de certs nutrients com el calci o la vitamina D. La importància d’aquests nutrients per al correcte creixement dels ossos ha convertit els làctics en productes teòricament imprescindibles, sobretot durant l’adolescència, o en el cas de les dones que arriben a la menopausa pel risc de patir osteoporosi.
Les fruites i verdures són una font de micronutrients tan adients que han de formar part de la nostra dieta diària. Menjar fruita tal com la trobem al mercat és fàcil, però moltes verdures i hortalisses les hem de cuinar primer. Les opcions disponibles són variades: al forn, a la graella, cuites...
Moltes persones es pregunten si menjar productes com el que avui recull l’etiqueta misteriosa són compatibles amb una dieta saludable. D’altres, en consumeixen directament sense contemplacions per la senzilla raó que ni es plantegen que potser no és un aliment per consumir de forma habitual. L’etiqueta del producte innominat d’avui i la seva informació nutricional són aquestes:
En la secció que pretén fomentar hàbits saludables a l’hora de menjar, avui portem l’etiqueta d’un producte molt habitual al rebost de la gran majoria de llars. L’etiqueta del producte misteriós i la seva informació nutricional són aquestes:
Un cop més, en aquesta secció volem fomentar hàbits saludables quan es tracta de menjar. Comprar amb seny i cuidar el nostre cos evitant que ningú ens enganyi. Avui presentem l’etiqueta del producte misteriós que analitzarem conjuntament amb la informació nutricional:
Avui tornem a la secció que pretén ajudar-nos a comprar amb més seny i alimentar-nos millor amb un nou producte que podem trobar amb facilitat en supermercats. Si tens uns quants anys recordaràs haver berenat a la joventut un entrepà farcit tant d’aliments dolços com salats. Avui presentem l’etiqueta i la informació nutricional d’un producte que de ben segur va ser protagonista de la versió dolça de molts d’aquells entrepans de joves i no tan joves: