SAPS QUÈ MENGES?

19/04/2024
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Avui analitzem un producte que ha anat agafant pes en els últims anys.
20/03/2024
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
La indústria alimentària posa a disposició dels consumidors aliments que poden esdevenir bons aliats a l’hora de fer la vida més fàcil a la cuina.
21/02/2024
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Passat el començament de l’any, analitzarem un caprici molt conegut que durant les festes nadalenques acostuma a ser molt present, juntament amb els torrons.
17/01/2024
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Ja hem parlat al Saps què menges? en alguna ocasió que no hi ha galetes saludables. Com a excepció, potser podríem posar-n’hi alguna que haguem preparat a casa amb ingredients saludables i ben seleccionats. L’opció que analitzem avui és un exemple de com la indústria alimentària moltes vegades fa servir hams per fer creure que el producte que tenen a les seves mans és saludable. En aquest cas, el paquet de galetes ressalta a l’envàs que és un producte “ric en fibra”.
21/12/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
No és estrany sentir algú que diu que no menja llegums de pot perquè no són tan bons com els llegums secs. Avui portem al Saps què menges? un aliment versàtil i pràctic, que ens pot ajudar a preparar un plat molt saludable en pocs minuts.
21/11/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
A molts els resultarà familiar la frase: "Fins que no prenc un cafè de bon matí, no soc persona".
25/10/2023
Imatge il·lustrativa
Avui analitzem l’etiqueta d’un producte que conté un cereal originari d’Àsia, tot i que es cultiva als cinc continents. S’acostuma a comprar en paquets d’un quilogram, però en els darrers anys és freqüent trobar-ne al supermercat en un format com el que avui revisem o, fins i tot, a la secció dels congelats ja precuinat.
18/10/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Si vas néixer al segle passat et resultarà familiar aquella època en què triomfava el missatge que esmorzar cereals amb llet era una gran opció.
25/09/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Menjar fruita aporta molts beneficis per a la salut, tal com hem comentat al "Saps què menges?" en diverses ocasions. Avui parlem de les opcions de fruita en conserva que es venen en almívar. Revisem els ingredients presents a l'etiqueta del producte en qüestió:
16/08/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Al "Saps què menges?" sempre insistim que és important consumir les versions no processades o mínimament processades dels aliments, per allò de nodrir el cos i no pas ingerir conservants, colorants i tot un conjunt d'ingredients que tenen poc de saludable.
21/06/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Avui analitzem una beguda, concretament, una de ben popular, que agrada molt i que s’acostuma a prendre ben fresqueta. T’ensenyem un dia més la importància de revisar les etiquetes, perquè fins i tot quan anem al supermercat i omplim el carro de productes aparentment saludables, no tot és el que sembla.
26/05/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Un mite força estès que no és precisament gaire recent ha fet que la fruita, una font innegable de vitamines i minerals, continuï sent per a molts un aliment que engreixa i del qual no podem abusar. Parlem de la fruita i dels motius pels quals és saludable i recomanable per a tothom. L’etiqueta d’avui va de fruita i toca revisar-ne els ingredients:
26/04/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Ja hem comentat en alguna altra publicació anterior que els fruits secs són un aliment amb una aportació nutricional beneficiosa, però cal fer-hi alguns matisos. Avui revisarem l’etiqueta d’un "fals" fruit sec:
21/03/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Les recomanacions diàries actuals de sucre de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) són molt clares i al "Saps què menges?" creiem que és important aclarir-les. Idealment, el consum de sucres lliures hauria de ser inferior al 10% de la quantitat total de calories que ingerim diàriament amb els aliments. I què vol dir això de "sucres lliures"?
17/02/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Avui hem volgut dedicar aquest espai a parlar d’un "snack" que, qui més qui menys, ha tastat en alguna ocasió. Tot i tractar-se d’un producte salat, per a moltes persones és summament addictiu. Un cop encetat un paquet, és difícil deixar de menjar una de les llavors comestibles més conegudes per tots: les llavors de gira-sol.
23/01/2023
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
No tothom té habilitats culinàries innates i és que també a la cuina «ningú no neix ensenyat». Ara bé, al "Saps què menges?" sabem que el menjar no processat o mínimament processat és la millor aposta que es pot fer quan es tracta d’alimentar-se per conservar una bona salut. Així que aprendre a cuinar quatre coses senzilles evitant la temptació de comprar productes del supermercat ja a punt per consumir és més que recomanable. El producte que avui analitzem és un exemple de per què posar-se el davantal acostuma a ser l’opció més sensata perquè no ens donin gat per llebre. Revisem-ne l’etiqueta:
27/12/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Moltes persones continuen incloent pa en la majoria dels seus àpats. Ja sigui per tradició o perquè hi estan acostumats, la realitat és que el pa no és imprescindible en la dieta, cosa que tampoc no vol dir que no se’n pugui consumir.
21/11/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Avui al "Saps què menges?" hem triat un producte clàssic del rebost de moltes llars. Un embotit que per a molts forma part dels berenars de la seva infantesa, mentre que per a d’altres continua sent un ingredient no negociable quan es tracta de preparar un guisat de llenties. Sigui com sigui, aquesta secció pretén informar i formar, raó per la qual hem de parlar d’un aliment tan conegut com estimat a causa del seu addictiu sabor. Revisem l’etiqueta:
21/10/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Tradicionalment s’ha considerat molt important incloure productes lactis en la nostra dieta diària a causa de la presència de certs nutrients com el calci o la vitamina D. La importància d’aquests nutrients per al correcte creixement dels ossos ha convertit els làctics en productes teòricament imprescindibles, sobretot durant l’adolescència, o en el cas de les dones que arriben a la menopausa pel risc de patir osteoporosi.
22/09/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Les fruites i verdures són una font de micronutrients tan adients que han de formar part de la nostra dieta diària. Menjar fruita tal com la trobem al mercat és fàcil, però moltes verdures i hortalisses les hem de cuinar primer. Les opcions disponibles són variades: al forn, a la graella, cuites...
27/07/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Moltes persones es pregunten si menjar productes com el que avui recull l’etiqueta misteriosa són compatibles amb una dieta saludable. D’altres, en consumeixen directament sense contemplacions per la senzilla raó que ni es plantegen que potser no és un aliment per consumir de forma habitual. L’etiqueta del producte innominat d’avui i la seva informació nutricional són aquestes:
31/05/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
En la secció que pretén fomentar hàbits saludables a l’hora de menjar, avui portem l’etiqueta d’un producte molt habitual al rebost de la gran majoria de llars. L’etiqueta del producte misteriós i la seva informació nutricional són aquestes:
19/04/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Un cop més, en aquesta secció volem fomentar hàbits saludables quan es tracta de menjar. Comprar amb seny i cuidar el nostre cos evitant que ningú ens enganyi. Avui presentem l’etiqueta del producte misteriós que analitzarem conjuntament amb la informació nutricional:
14/02/2022
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Avui tornem a la secció que pretén ajudar-nos a comprar amb més seny i alimentar-nos millor amb un nou producte que podem trobar amb facilitat en supermercats. Si tens uns quants anys recordaràs haver berenat a la joventut un entrepà farcit tant d’aliments dolços com salats. Avui presentem l’etiqueta i la informació nutricional d’un producte que de ben segur va ser protagonista de la versió dolça de molts d’aquells entrepans de joves i no tan joves:
22/12/2021
Imatge il·lustrativa
per Marta Jorge
Ser conscients d’allò que mengem no és pas cap bestiesa. Depèn de nosaltres nodrir el nostre cos adequadament. De fet, el que mengem avui determinarà el nostre estat de salut de demà. La incògnita d’avui passa per endevinar a què correspon aquesta etiqueta d’un aliment que podem trobar en molts supermercats:
Pàgina 1 de 1