SAPS QUÈ MENGES?

Per a vegans i no vegans

Avui analitzem un producte que ha anat agafant pes en els últims anys.

per Marta Jorge, 19 d'abril de 2024 a les 10:09 |
Estimat per alguns, desconegut per uns altres i odiat per uns quants més, el producte mereix un espai en aquesta secció per la seva rellevància nutricional, especialment entre les persones que no consumeixen aliments d’origen animal. Però no exclusivament. A continuació revisem l’etiqueta:
 


El tofu és un aliment d’arrels orientals amb diverses opcions culinàries que s’obté a partir de la soja. Contràriament a allò que molts imaginen, la soja pertany al grup dels llegums. Si per alguna cosa destaca és pel seu contingut en proteïna, que converteix el tofu en un producte especialment adequat per a persones que no ingereixen aliments d’origen animal. A banda de contenir proteïnes d’elevat valor biològic, és saciant i nutritiu, ja que també conté vitamines i minerals com el calci. A vegades es parla del tofu com “el formatge dels vegans”, perquè s’obté a partir de la llet de soja i d’una substància coagulant com a ingredients principals, en un procés similar al que s’aplica a la llet de vaca per obtenir el formatge. Aquells que critiquen el tofu habitualment ho fan perquè no és un aliment gaire saborós, si més no, aparentment. Però es pot preparar saltejat, marinat o amb diverses preparacions culinàries que el fan força interessant. També cal subratllar que  no és un aliment exclusiu per a persones veganes, ja que es pot combinar amb verdures i d’altres nutrients i és una opció excel·lent per a qualsevol persona, sigui o no vegana. 
 

 
RECORDA:

 
El tofu és un aliment nutritiu que s’obté de la soja. És força nutritiu i especialment interessant per a persones que no mengen aliments d’origen animal, de manera que permet cobrir les necessitats proteiques per a una alimentació equilibrada, ja que conté els aminoàcids essencials. No és, però, un aliment exclusiu per a vegans, sinó que més aviat és una font especialment de proteïnes per a totes aquelles persones que vulguin disposar d’aquest macronutrient de fonts alimentàries més enllà de peix, ous o carn. Amb una mica d’imaginació, és possible preparar plats nutritius i saciants acompanyant el tofu amb d’altres fonts de nutrients per a una alimentació completa i equilibrada. A més, és un aliment d’origen vegetal i no conté lactosa, cosa que pot ser un atractiu addicional per a persones amb intolerància. Participació