El nou Ateneu es consolida com a espai pels moviments socials i reivindicatius

per Ferran Sardans, 17 de desembre de 2012 a les 00:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
SOCIETAT. El nou Ateneu Popular La Sèquia està tenint un ritme d'activitat cada dia més elevat. Des de la seva inaguració el dia 1 de desembre, coincidint amb el tercer aniversari de l’Ateneu, ha acollit tota mena d'actes organitzats per col·lectius socials diferents.Els més recents han estat la celebració de les assemblees de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme. Aquest diumenge s'hi va realitzar la tercera, després de la concentració de protesta a la Plaça Major. L'objectiu de la protesta era posar de manifest les injustícies del sistema hipotecari espanyol, reclamar la dació en pagament i demanar l'aturada de desnonaments.

A més, l'acte era una resposta al darrer suïcidi lligat als desnonaments. En aquest cas, la víctima es tracta d’una dona malaguenya de 56 anys que vivia amb la seva mare malalta de 96 anys a l’humil barri malagueny Los Corazones. La víctima es va tirar des d’un quart pis a les 9:30 del matí del passat divendres després de rebre l’ordre de desallotjament per impagament de la hipoteca, ja que tenia greus problemes econòmics i acabava de tancar el seu negoci per culpa de la crisi.

Des de la PAHC Bages han volgut denunciar que s'eleva a 9 el nombre de persones que decideixen treure's la vida abans de ser desnonades a l'Estat espanyol l'any 2012, on el drama dels desnonaments ha deixat centenars de milers de famílies sense casa, ja que actualment es realitzen més de 500 desnonaments diaris.

La primera assemblea va tenir una assistència d'unes 70 persones, amb un alt percentatge d'afectats.

I en els propers dies, l'activitat a l'Ateneu seguirà sent alta i lligada als moviments socials de la ciutat. El proper dissabte 22 de desembre a les 7 de la tarda s'hi durà a terme una xerrada informativa per a tots els interessats a fer una querella contra l'actuació de la policia la darrera nit del Ball del Correfoc.

Des del col·lectiu Afectades Agressió Correfoc fan una crida perquè la societat civil en general i més especialment els afectats vagin a informar-se per a valorar la seva adhesió. Ja són més de trenta, però reclamen més suport perquè "com més siguem més força tindrem. No es podrà ignorar una querella massiva", apunten.

La xerrada serà a càrrec de l'advocada que durà la querella. Respondrà totes les preguntes que es formulin i aclarirà qualsevol dubte relacionat amb la querella i el procediment.

Després de la xerrada hi haurà sopar de germanor, amb una consumició i una tapa al preu de 2 euros, per matar el cuc i recolzar econòmicament la causa judicial.

Per concloure l'acte tindrà lloc la sessió musical de Columna Atk.

Fotografia de la primera jornada de neteja, feta el mes de gener Foto: Ferran Sardans Participació