ESPÒILER

​Cluedo electoral

per Emissari, 10 de maig de 2023 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tal com mana la tradició, cada quatre anys els companys del Pou del vostre espaitemps dediquen el tema del mes a conèixer millor la Manresa proposada per les persones alcaldables. Segons l’espòiler que m’han fet, els candidats han anat passant un per un pel local de la revista a prendre un cafè. I la veritat és que em sembla una ocasió perduda per treure profit substancial de la cursa electoral. Al meu espaitemps, l’equip de redacció del Pou té idees més trencadores i estratègiques. Creuen que hi ha massa candidatures i no generen prou interès als lectors de la revista. En conseqüència, sempre que hi ha eleccions municipals, fan rodar caps, literalment. Per exemple, l’any 2023 també van fer un cafè amb els alcaldables al local del carrer de Sobrerroca, però amb diferències interessants. En primer lloc, la data i l’hora del cafè va ser la mateixa per a totes les candidatures. D’aquesta manera asseguraven generar, en pocs metres quadrats i sense ventilació, friccions entre els rivals electorals. I aquestes se suposa que van detonar el següent detall: una tassa aleatòria contenia cianur. Res, el just per reduir el nombre de candidatures i generar infinites especulacions. Gràcies a aquesta sacsejada, el Pou va tenir un cadàver al local –publicitat gratuïta, o gairebé– i suc per potenciar de mala manera tant la revista de Sant Jordi –rècord de vendes absolut– com el debat electoral televisat per TV3.
 

El que podria sobtar sobre aquest crim és que no es va resoldre mai, ningú del Pou va acabar entre reixes i els alcaldables supervivents van guanyar popularitat. I dic «podria» perquè a alguns no ens sorprèn gens, ja que sabem que aquest Cluedo és una obra mestra més del coordinador electoral de la revista. Un ésser que no figura en cap escrit de l’Associació cultural El Pou de la gallina, però que cada quatre anys és capaç d’agitar la campanya electoral i incrementar els subscriptors de la revista. Hi ha rumors que afirmen que és un exagent del CNI català, altres que sospiten que podria ser un exalcalde o alcaldable manresà, i fins i tot hi ha qui diu que les estratègies criminals simplement les dictamina una trista IA. Sigui com sigui, al nostre espaitemps sempre esperem les municipals amb candeletes –no com altres– i amb el Pou de Sant Jordi al costat de la tassa del vàter.
També hauries de llegir
Fa 48 setmanes

Fem un cafè amb alcaldables




Participació