ESPÒILER

​La Festa del Tomàquet humanitzada

per Emissari, 21 de juliol de 2022 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de dos anys de restriccions del gaudi, acabeu d’encetar el primer estiu sense l’obligació de dur mascaretes, ni la recomanació de rentar-vos les mans. Així, més o menys ja esteu com sempre: desbocats, amb les ungles fosques i amb ganes de recuperar el temps perdut. És per aquest motiu que us presento un bon exponent del tema: el Narcís Ceb Olleta, un manresà visible. Potser no el coneixeu personalment, però segur que en coneixeu l’essència, present en molts altres éssers. Ell és una figura omnipresent en tota Festa Major o en qualsevol esdeveniment gratuït on hi hagi gentada. Una silueta solitària, observadora, amb la pelvis inclinada endavant i que fa pujar la mitjana d’edat.
 

«Vaig enviar una carta a l’Ajuntament proposant una bona pensada: i si aquest estiu, després de dos anys de restriccions per la pandèmia, ens espavilem tots i ens obrim més? Ja m’entens. Dos anys de Festa Major amb mascareta, de no presencialitat, de distància entre cossos suats i amb poca roba. Les persones estem perdent la humanitat. Fixa’t: aquest any Manresa manté el primer lloc com a ciutat amb més infidels segons el portal aquell. És evident que tothom va calent. Calentíssim!».
 
Li cau una gota de suor pel front i li regalima pel vidre de les ulleres.
 

«És per això que potser hauríem de fomentar la humanitat. Ja m’entens. T’explico la idea, és molt simple: hem de fer un gir a la Festa del Tomàquet, que és correcta però només fomenta els vegetals. En canvi, mira la Tomatina, promociona els tomàquets i estimula la humanitat. Així, sí! Podríem fer una Festa del Tomàquet durant tota la Festa Major i que la gent pugui anar nua pel carrer, especialment als concerts i que sigui una bacanal sense complexos».
 
El Narcís Ceb Olleta continua l’argumentació amb la mà dreta sacsejant-se a dins la butxaca. Em separo una mica perquè la situació m’està incomodant i li pregunto quina relació té promocionar una orgia manresana amb la Festa del Tomàquet.
 
Aquí hay tomate!”, m’entens? A més, aquest any volien tenir els llegums de producte convidat a la Festa del Tomàquet. D’acord, ho podríem mantenir perfectament. Saps la de llegums que podria germinar jo mateix si durant la Festa Major ens deixem anar i copulem tots amb tots? Te’n faries creus! Seria un èxit espaterrant que generaria molt turisme, i jo visc sol! Molta gent es podria quedar a dormir a casa meva. Tinc les portes obertes a qualsevol. No soc ni binari, ni no binari, ni cis, ni trans, ni inter. Diria que soc flexi, però necessito urgentment humanitat. I tu?»
 
Somric de nervis mentre marco el 092.
També hauries de llegir
Fa 84 setmanes

​Intercanvi de parelles al passeig de la República




Participació