​Simposi espiritual

per Jordi Sardans, 21 d'abril de 2022 a les 07:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 25 de març del 2022 es va fer al teatre Conservatori la sessió inaugural del simposi Diàlegs per a la transformació, coincidint amb la commemoració de l’arribada a la ciutat ara fa 500 anys d’Íñigo López de Recalde, que més tard es transformaria en Ignasi de Loiola. En la seva intervenció, el teòleg jesuïta Xavier Melloni va narrar l’experiència viscuda pel guipuscoà, que va passar de militar al servei de la corona castellana a una ruptura total amb el passat per mitjà d’una transformació personal en quedar ferit de llum. Aquests diàlegs han estat impulsats pel grup Inspiració 2022, dins la vuitena edició del cicle Ignàgora, amb la finalitat de fer reflexionar la ciutadania sobre les transformacions espirituals personals. Les seves accions estan orientades a «la celebració de diverses ponències, taules rodones, caminades conscients i neteges perimetrals, amb l’objectiu de reflexionar, col·lectivament, com a ciutadans i en el transcurs d’un any sobre com, per què i envers què anhelem viure com a éssers humans i com a ciutadans que compartim un mateix espai i vivim en un mateix temps», expliquen.

Els canvis de paradigma ens porten cap a una nova era i un capgirament de la civilització. A través de la psicologia més personal i de la consciència, Jorge N. Ferrer, llicenciat en psicologia clínica per la Universitat de Barcelona, va oferir una lliçó magistral sobre Espiritualitat encarnada: una visió integral de l’ésser humà i de la seva transformació. Les seves investigacions es centren en l’electrofisologia de la meditació Soto Zen i des del 2009 és assessor de l’organització Religions per la Pau, a les Nacions Unides. Satish Kumar, activista i locutor britànic d’origen indi, ha estat monjo jainista i és un ferm defensor del desarmament nuclear. La seva lliçó magistral es va centrar en el tema Reconnectant amb la mare terra, en què critica que la natura sigui només un recurs per a l’economia. Entén que la natura i els humans no estem separats, sinó que en som part integral, per això cal una transformació fonamental en la nostra consciència i en la nostra visió del món. Berta Meneses, nascuda a Palència, fa anys que viu a Barcelona. És religiosa filipense, llicenciada en ciències químiques i teologia, i mestra zen. En la seva conferència, es va centrar en les Vies actuals d’accés a la transcendència, per tal d’harmonitzar l’ésser humà amb l’Univers sencer.
Arxivat a:
Opinió



Participació