​Cal replantejar l’ensenyament

per Jordi Sardans, 19 de març de 2022 a les 07:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ara l’ensenyament és universal, amb els problemes que això implica. Des de l’aparell judicial de l’Estat volen imposar un 25% de castellà a l’escola catalana, on hi ha el mite que la immersió ha funcionat. On? A la perifèria de Barcelona, on els professors que hi ha reconeixen que les classes es fan en un 80% o més en castellà? La realitat és que si a l’Àrea Metropolitana es fes un 25% en castellà ja seria un èxit. Fins als setze anys, l’alumnat s’ha d’aguantar com sigui, ja que manquen solucions alternatives amb el desgast corresponent del professorat. Hi ha també un desfasament entre el professorat gran i uns alumnes educats des de petits en les noves tecnologies que es posen nerviosos de seguida si les explicacions són gaire llargues. Des del departament no s’aporten solucions i només es preocupen dels tecnicismes. Així Núria Mora, com a número dos d’Ensenyament, que exerceix de Secretària de Polítiques Educatives de la Generalitat, i al cap i a la fi és qui mana i treballa diàriament fora del focus mediàtic, té molt clar que el professorat haurà de treballar aquest estiu al juliol, mentre el conseller d’Educació, Josep González Cambray, no es mulla i es limita a donar la imatge i sortir a les fotos, que sembla que s’ha posat de moda entre els polítics actuals, pèssimament assessorats pels seus col·laboradors.

Des de mitjans de juny, els alumnes no hauran de tornar als instituts, de manera que es vol avançar una setmana, al dilluns 5 de setembre, el començament del proper curs escolar, cosa que els sindicats no veuen amb bons ulls. A més, alguns professors tenen previst marxar durant el mes de juliol, quan el departament vol fer-los treballar presencialment. El motiu és avançar la preparació de curs que es feia la primera quinzena de setembre. La normativa diu que excepcionalment es podrà citar el professorat el mes de juliol, però els responsables d’Ensenyament volen modificar-la perquè el treballador pugui ser citat el mes de juliol, tenint en compte que l’agost serà festiu, a tots els efectes. Tothom sap que el professorat va estressat i cada vegada falten més professors. Des d’Holanda a França, s’han començat a prendre solucions i la seva presència als instituts es redueix a quatre dies a la setmana. Aquí, el més calent és a l’aigüera.
Arxivat a:
Opinió



Participació