Crida a enviar paraules manresanes i del Bages

per El Pou, 24 d'abril de 2020 a les 10:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEMA DEL MES. En el reportatge de la revista El Pou de la gallina del mes d'abril que es pot trobar al quioscos manresans, Jaume Puig aborda el tema del parlar de Manresa. Aquest tema no s'ha estudiat gaire; hi ha pocs treballs fets i són d'aspectes parcials. 

Lluís de Yzaguirre és professor titular del departament de Traducció i Filologia de la Universitat Pompeu Fabra i investigador principal del Laboratori de Tecnologies Lingüístiques de la Universitat Pompeu Fabra, però té la segona residència a Callús i és un bon coneixedor dels bagesismes. Yzaguirre intervé en el reportatge i anima els joves «a recollir dels avis mots que desapareixen» i fa una crida als parlants de la comarca –i l’autor d’aquest reportatge s’hi adhereix–, perquè facin aportacions, en forma de paraules o expressions, via Twitter, a l’etiqueta #bagesisme.
 
Podeu compartir paraules o expressions ‘manresanes’, via Twitter, utilitzant el següent hashtag: #bagesisme (si feu clic a aquest enllaç, entrareu a Twitter i ja tindreu el hashtag preparat)
 



Participació