Exposició de gravats

per Jordi Sardans, 14 de setembre de 2017 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Esperança Holgado, Kúnsep Morros, Mia Perramon, Montse Fontanet i Lídia Argelich han estat les participants més habituals del taller "La mirada i la creació artística", que l’artista plàstica Lourdes Fisa, resident a Manresa, va impartir des del setembre de l’any passat, en un curs obert a un públic divers que abraçava des de llicenciats en Belles Arts com Mia Perramon, professora d’institut, a d’altres professionals d’àmbits diversos, com la ceramista Esperança Holgado. El resultat dels seus treballs s’ha pogut veure en l’exposició de gravats i estampacions a Lourdes Fisa Art Studio, taller que l’artista regenta al capdamunt del passeig de Pere III. Els dies 30 i 31 d’agost, de sis a vuit del vespre, van ser de portes obertes i es va incloure com un acte més de la Festa Major de la ciutat, que va tancar l’alcalde, Valentí Junyent.
 
El taller de gravat s’ha caracteritzat tant per la creativitat en la realització de la matriu, com en l’estampació. S’han utilitzat diverses tècniques com les d’incisió directe: punta seca, burí o rascadors; additives, com collage, coles, massilles; i la monotípia –d’ús únic, entre el gravat i la pintura. El gravat és una tècnica antiga que permet fer una obra múltiple, com a mitjà d’expressió, i de contemporaneïtat dins la plàstica. Les alumnes han fet un treball d’experimentació en la preparació de les matrius i també en l’estampació i no hi ha dubte que ha fomentat la seva creativitat, ja que s’han deixat anar tant amb l’experimentació de les tècniques tradicionals com en d’altres d’alternatives. L’estampació, com a mitjà d’expressió, l’ús del color amb tintes respectuoses amb el medi ambient, com el roll-up, collage, màcules, plantilles o gofrats. Però, sens dubte han donat més importància a la creativitat que no pas al seu ús com a mitjà de reproducció. Kúnsep Morros m’explicava que entén l’art com un llenguatge «que em permet sentir i expressar pensaments, sentiments i emocions, a voltes conscients i a voltes, no». Per a Esperança Holgado, que prové de l’escultura ceràmica, el curs ha estat «un enriquiment personal per apreciar millor el treball d’artistes com Picasso, Goya o Rembrandt...». A Mia Perramon, la mirada de l’art li ha servit per «compartir mirades, al mateix temps que apreníem tècniques i noves maneres d’expressar el que sentim».  Lourdes Fisa satisfà una nova experiència que feia temps que volia posar en pràctica.
Arxivat a:
Opinió, art, gravat, OPINIÓ



Participació