Manresa 2022

per Jordi Sardans, 17 de juliol de 2016 a les 16:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dins l’atonia general dels diversos governs municipals de Manresa, els fons europeus FEDER vindran com l’anell al dit perquè la ciutat es vegi obligada a millorar el patrimoni de la Manresa Ignasiana, i amb una mica de sort també,  uns serveis turístics ridículs i anacrònics. L’alcalde Valentí Junyent, l’arquitecte Marc Aloy, regidor de Planejament i Projectes Urbans, i el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet han sol•licitat del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 un pressupost de 2,4 milions d’euros per un projecte que es basa en la protecció, millora, foment i desenvolupament del patrimoni cultural sobre “Manresa 2022: Arribada del camí ignasià”, que també ha de preveure un creixement en la gestió, difusió i acollida dels serveis turístics de la ciutat. Indubtablement, el projecte impulsa el centre històric i el regidor Aloy s’ha compromès a fer una estratègia global d’actuació urbanística que afecta, segons ell, “el darrer tram rural del camí ignasià i tot el congost geogràfic situat a l’entrada sud de la ciutat”. Més concretament s’ha referit a l’arranjament de la vorera esquerra de la via Sant Ignasi i actuacions d’ampliació del barroc, una de les joies del Museu Comarcal de Manresa, on des de fa un temps ja s’ha situat el Centre d’Acollida de Pelegrins, amb l’ampliació de les sales d’exposicions, remodelacions de serveis, la millora del claustre de l’antic col•legi Sant Ignasi  i la plena urbanització del carrer del Balç.

D’altres obres previstes al sector són la construcció d’un ascensor públic per tal de salvar el desnivell d’onze metres entre el carrer de Santa Llúcia i la plaça Major i un pas mirador cap a la Seu; ampliació arbrada de la vorera oest de la via Sant Ignasi i millorar els murs de limitació de pedra seca a l’entrada de la ciutat. Pel que fa a l’actualització del sector turístic del Bages, que bona falta li fa, Calmet promet la creació de l’oficina integrada de recursos turístics, coordinada per Fira Manresa, qüestionada per algunes actuacions, i que ja d’entrada ha de dur a terme una campanya de promoció, que pretén aconseguir patrocinadors privats, mitjançant l’edició d’un dossier en diversos idiomes que cal fer arribar a les institucions públiques, els grans operadors turístics i mitjans de comunicació. De moment cal la contractació de tècnics especialitzats i la creació d’una comissió de seguiment que ha d’estar enllestida en mig any. Veurem quins resultats efectius dóna de si tot plegat.
 

Arxivat a:
Opinió, manresa, 2022, OPINIÓ



Participació