Guillem Agulló

per Jordi Sardans, 6 de maig de 2016 a les 08:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat 14 d’abril, 85è aniversari de la proclamació de la II República, les Corts valencianes van voler recordar Guillem Agulló, militant de Maulets, que víctima de l’odi i la xenofòbia, va ser assassinat per un neonazi l’11 d’abril de 1993. El País Valencià va recuperant a poc a poc les seves senyes d’identitat després de vint anys de domini del Partit Popular, que va voler eliminar tot rastre de valencianisme a la comunitat. Aquest acte de restitució s’ha fet a iniciativa del diputat de Compromís Josep Nadal, per tal d’acabar amb els anys d’impunitat de l’extrema dreta a la comunitat. Per al president de les Corts valencianes, Enric Morera, amb la celebració d’aquest emotiu acte s’ha volgut reparar una greu injustícia, després de 23 anys del seu assassinat, i alhora marcar un nou camí de reconciliació i de recuperació de la col·lectivitat valenciana. L’exdirigent i exdiputat de la CUP David Fernández, que va actuar com a portaveu de la família del Guillem Agulló, que van ser presents a la tribuna d’invitats a l’acte, va deixar clar que es tractava d’un dia històric i de reparació a una víctima de la violència feixista de l’extrema dreta espanyola.

En la seva declaració institucional, aquestes Corts s’han compromès a lliurar un premi anual cada mes d’abril a aquelles iniciatives o persones que lluiten contra l’odi, el racisme i la xenofòbia. I així mateix s’han proposat fer complir la normativa del març del 2013 del Parlament europeu, per tal de prevenir aquests delictes, en uns moments en què els actes d’intolerància i les agressions polítiques augmenten considerablement, segons publiquen alguns informes especialitzats. La celebració d’actes com aquest demostren la unitat dels demòcrates al País Valencià i la ferma voluntat de denunciar les actituds violentes d’individus de l’extrema dreta que durant massa anys s’han aprofitat de la impunitat en què quedaven a la pràctica moltes de les seves accions, absolutament intolerables i inadmissibles en un veritable marc democràtic. Cal celebrar molt especialment les primeres iniciatives del nou govern del Parlament valencià per tal de retornar la veu al poble, impulsar-lo socialment i recuperar-lo culturalment, tot passant pàgina el més aviat possible de dues dècades ominoses, marcades per la corrupció institucional dels dirigents del Partit Popular valencià, que feien i desfeien el que volien, sense cap mena de control i amb el total consentiment dels seus correligionaris a Madrid.
Arxivat a:
Opinió, guillem, agulló, OPINIÓ



Participació