La Bruixa d’Or tanca la temporada amb una derrota contundent

per Héctor Sagués, 19 de maig de 2013 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. L’era de Jaume Ponsarnau a la banqueta del Bàsquet Manresa finalitza amb una derrota visitant, aquest cop a València, per 90-59Estadístiques del partit
Resultats i classificació

Buscant un bon acomiadament, el principi del partit era de la Bruixa d’Or, que obria el matx amb un parcial de 2-7, gràcies a un triple de Troy DeVries, una cistella d’Álex Hernández i una esmaixada de Josh Asselin. Thomas Kelati avisava de les intencions valencianes amb el primer triple, però Asselin i DeVries no li perdien la cara al partit i continuaven anotant. El València Basket es posaria per davant amb un parcial de 6-0, sustentat en els punts dels seus dos homes interiors, Sergiy Lishchuk i l’ex Manresa Justin Doellman (12-11).

La resta del primer període es va mantenir igualada, amb encert constant per part dels dos equips. La dupla balcànica formada per Bojan Dubljevic i Stefan Markovic neutralitzava els tirs lliures de Ferran Laviña i la primera cistella d’Oliver Arteaga. Doellman anotava dues cistelles més, mentre que Aleksandar Yanev i Salva Arco no fallaven (20-20). Tampoc ho feia DeVries, que posava per davant la Bruixa d’Or amb un triple. Dubljevic anotava de 2, però en una última jugada preparada per Ponsarnau, Salva Arco encistellava i col•locava el 22-25 al final del primer quart.

Pau Ribas i Vitor Faverani anotaven al principi del segon període, formant part de les rotacions de Velimir Perasovic. En una nova desconnexió per part de la Bruixa d’Or, una cistella d’Arco va ser l'única de l’equip manresà en un parcial de 16-2. Vuit punts de Jason Robinson, units a les cistelles de Ribas i de l’exjugador del Manresa Rodrigo San Miguel feien que Jaume Ponsarnau demanés temps mort amb un marcador de 38-27 a falta de quatre minuts i mig per arribar al descans.

Després de la pausa de Ponsarnau, el partit es va estabilitzar. Salva Arco era el més actiu dels jugadors manresans, juntament amb Joan Creus, que anotava un triple i intentava repartir joc. Rafa Martínez també anotava un triple, en una de les poques accions del jugador de Santpedor en el partit. Lishchuk i Markovic s’encarregaven d’ampliar la distància, que era de 14 punts (47-33) al descans.

La diferència entre els dos conjunts no feia sinó augmentar després del pas pels vestidors. El tercer triple de DeVries era l'única cistella en un desert anotador del Manresa. No anotava molt més el València Basket, però l’equip de Perasovic s’escapava a poc a poc en el marcador. Quan Ponsarnau demanava temps mort, dos triples (Kelati i Doellman) i dues cistelles de Lishchuk ja deixaven 24 punts d’avantatge (60-36) pel València Basket.

Enmig del festival taronja, Nemanja Aleksandrov aconseguia la seva primera cistella. La Bruixa d’Or no anotaria més, quedant-se amb aquesta cistella, el triple inicial de DeVries i dos tirs lliures de Josh Asselin com a úniques aportacions ofensives. Mentrestant, Doellman, Ribas, Vitor Faverani i Dubljevic ampliaven la diferència, que ja era de 31 punts (71-40) a la finalització del tercer període.

L’últim quart tornava a ser un tràmit, amb una distància àmplia pel conjunt de Perasovic. Amb les rotacions en marxa, Florent Pietrus aprofitava els minuts per encistellar, fet que també aprofitava Haukur Palsson a la Bruixa d’Or. Una esmaixada de Faverani deixava el màxim avantatge del partit en 35 punts (82-47). DeVries (amb vuit punts gairebé consecutius) i Aleksandrov (quatre punts més) tiraven d’orgull i reduïen la diferència per moments. Ribas i San Miguel donaven la puntada, fins a col•locar el definitiu 90-59.

La Bruixa d’Or diu adéu a la lliga ACB momentàniament, amb Troy DeVries com a màxim anotador (19 punts, 5/8 en triples). Nou punts per a Salva Arco, vuit punts per a Josh Asselin i sis punts i quatre rebots per a Nemanja Aleksandrov. La baixa d’Ádam Hanga també ha estat decisiva.

Per part del València Basket, que entra al play-off com a cap de sèrie, 15 punts per a Justin Doellman, 11 de Jason Robinson i 10 més per a Sergiy Lishchuk, Vitor Faverani i Pau Ribas.