Juli Gendrau, el patumaire independentista

per Berga/Aida Morales, 30 d'abril de 2012 a les 03:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EL PERFIL. Qui és Juli Gendrau, d'on ve, on ha militat, què ha estudiat? L'alcalde de Berga, analitzat per la nostra periodista Aida Morales, que l'ha entrevistat per El Pou Digital.

L'alcalde de Berga, al balcó del seu ajuntament. Foto: Aida Morales

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, s’ha convertit en una de les veus més representatives de la política berguedana i, ara, de les comarques de la Catalunya Central. El nou càrrec de president de la Federació de Convergència Democràtica de Catalunya a la Catalunya Central l’ha convertit en el berguedà amb més poder dins del partit. Juli Gendrau, militant de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1999, va néixer a Berga l’any 1969, exactament 38 anys després que es proclamés la Segona República espanyola, atès que el seu aniversari és al 14 d’abril.

Des de jove, va tenir clar quin era el camí que volia per a Catalunya. Per això, va militar a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) i va participar en moviments d’impuls a la llengua catalana. Durant la seva etapa estudiantil, va realitzar la carrera d’enginyeria tècnica industrial a Manresa i el segon cicle d’enginyeria industrial en organització a Terrassa, uns estudis que el van ajudar en la seva etapa posterior com a regidor de joventut, festes i societat de la informació a l’hora de desenvolupar diversos projectes com el Telecentre.

El seu ascens a l’alcaldia de Berga va ser l’any 2007, dos anys després que la Patum fos declarada, per la UNESCO, Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. En aquest sentit, i com és usual en tants berguedans, la Patum ha esdevingut la nineta dels ulls de l’alcalde. De nen, Gendrau ja jugava a ser tabaler, i després de fer de turc, cavallet i geganter a la patum infantil, es va convertir en un dels geganters que més fa ballar, encara avui, el Gegant Nou a la dels grans. Juli Gendrau destaca per la seva declarada tendència independentista, patumaire i berguedana, tres branques que, conjuminades amb el tradicionalisme i la vessant liberal que el caracteritzen, li han atorgar majoria absoluta en les últimes eleccions a l’Ajuntament de Berga.Participació