El 6,75 talla les aspiracions manresanes

per Héctor Sagués, 6 de maig de 2013 a les 03:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. Els errors en el triple (4/17) i l’encert dels aragonesos propicia la derrota de La Bruixa d’Or a Saragossa, per 89-62

Estadístiques del partit

Resultats i classificació

Les primeres cistelles arribaven d’hora, amb Jon Stefansson anotant per l’equip aragonès i Oliver Arteaga fent-ho pels manresans. Pablo Aguilar (de 3) i Henk Norel obrien una petita escletxa, però La Bruixa d’Or aconseguia posar-se per davant (7-8), amb tres cistelles consecutives (Arteaga, Troy DeVries i Álex Hernández al contraatac). No trigava en reaccionar el CAI Saragossa, que amb un parcial de 10-0 es distanciava en el marcador, amb les cistelles de Norel i Stefansson i dos triples de Chad Toppert.

DeVries forçava un 2+1 al propi Toppert i també apareixia en acció Josh Asselin, per fer la seva primera cistella. Però de nou, un altre parcial, en aquest cas de 12-2, deixava La Bruixa d’Or lluny del rival. Una nova cistella de Norel i un tir lliure d’Albert Fontet complementaven els minuts estel•lars de Michael Roll, que amb nous punts consecutius (fomentats en dues cistelles, dos tirs lliures i un triple) allunyava el CAI Saragossa, que guanya 29-15 al final del primer període.

Damjan Rudez feia la primera cistella del segon quart, mentre Nemanja Aleksandrov aconseguia els seus dos primers punts. Fontet i Roll ampliaven la diferència fins als 19 punts (36-17) i a partir de llavors, començava un període ple d’errors ofensius: tres cistelles en tres minuts. Asselin i Aleksandrov anotaven per a un La Bruixa d’Or inoperant en atac. Stefansson anotava un triple, però Ádam Hanga responia pel conjunt manresà (40-24).

Hanga intentava plantar cara, posant-se a l’equip a l’esquena (7 punts en aquest quart), però el CAI no afluixava el ritme i tancava el període amb una esmaixada de Norel i el tercer triple de Toppert, per marxar amb 46 a 29 al descans.

En tornar de vestidors, Joseph Jones era qui anotava pel CAI, amb Hanga i Salva Arco prenent la responsabilitat ofensiva de La Bruixa d’Or. Aguilar esmaixava al contraatac, i tot i anotar Aleksandrov dues cistelles consecutives, el propi Aguilar i Pedro Llompart ampliaven la diferència (56-37). Stefansson i Roll encertaven els triples i sumaven més punts, mentre que pel Manresa, Hanga tirava de caràcter, amb Asselin anotant els tirs lliures. Rudez i Sam Van Rossom no fallaven, com tampoc ho feia Aleksandar Yanev, amb una potent esmaixada (67-44).

Les distàncies s’estabilitzaven. Joan Creus s’estrenava amb un triple, però Toppert i Rudez anotaven ràpidament. Un triple de Toppert posava la màxima diferència en el moment, 27 punts (74-47). I tot i l’esforç d’Arteaga a la pintura, una cistella de Joseph Jones en la última acció col•locava un clar 76-49 al final del tercer quart.

En un últim període ple d’errors que va servir per poc més que per omplir l’historial, DeVries obria el marcador del quart amb el seu primer (i únic) triple. Haukur Palsson també encistellava, aprofitant els minuts que Jaume Ponsarnau li donava en les rotacions. Aleksandrov responia amb un triple dos tirs lliures de Jones i una cistella de Rudez (80-57).

De fet, el CAI va arribar a un màxim de 28 punts d’avantatge, mitjançant les cistelles de Roll i Aguilar i un triple de Rudez. Hanga (amb una esmaixada) i Salva Arco des de la línia de personal tancaven un altre partit gris, amb el resultat final de 89 a 62.

La pitjor versió de La Bruixa d’Or va tornar a sortir a Saragossa. El més destacat, de nou, va ser Ádam Hanga, amb 12 punts i set rebots. 11 punts per Nemanja Aleksandrov, sis punts i quatre rebots per part d’Oliver Arteaga, i vuit punts pels nord-americans Josh Asselin i Troy DeVries.

El CAI Saragossa, que ja és dins la lluita del play-off pel títol, es va lluir davant la seva afició: 19 punts de Michael Roll (3/3 en triples), 14 punts de Chad Toppert (4/5 en tirs de 3), 11 per Damjan Rudez i Jon Stefansson i 10 punts i quatre rebots per Pablo Aguilar.

Amb la confirmació com a cuer de la Lliga i a l’espera d’un miracle econòmic que salvi el descens esportiu, La Bruixa d’Or rebrà al Cajasol la setmana vinent al Nou Congost, en el que serà l’últim partit a casa de la temporada.