Nova derrota d'un bipolar La Bruixa d'Or

per Alex Alegre, 29 d'abril de 2013 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 La Bruixa d’Or cau davant el C.B.Canaries 86-93 en un partit on ha arribat a perdre de dinou punts. Hanga manté l’honor de l’equip amb una autèntica exhibició de joc (28 punts i 37 de valoració) que li valen per a ser el MVP de la jornada.

El partit començava amb els canaris buscant la seva superioritat en el joc interior: Sekulic s’aprofitava de la dèbil defensa d’Asselin per anotar un 2+1 que obria el marcador, i anotar set dels nou primers punts del seu equip. Els manresans es mantenien a prop en el marcador gràcies a la seva intensitat i lluita constant en el rebot ofensiu. Al equador del quart s’arribava amb una seqüencia d’encerts en el triple dels dos equips: DeVries encistellava de tres per empatar el partit a 9, però Uriz responia amb dos triples seguits que posaven la màxima diferencia en el marcador: 9-15. DeVries tornava a anotar de tres per a mantenir als seus dins el partit, just abans de seure a la banqueta. Però els locals no notarien la seva absència, ja que en el seu lloc entrava un encertat Hanga que anotava cinc punts seguits per a tornar a igualar el partit: empat a 17. Arco tornava a posar a La Bruixa d’Or per davant amb una cistella que contrarestava tot seguit Rost. El mateix Arco anotava un nou triple (4/8 pels manresans), que seguit d’una cistella d’un imparable Hanga (8 punts sense error) posava la màxima diferencia en el marcador: 25-19, tancant un parcial de 13-2. Bivia anotava una cistella sobre la botzina que apropava al Canaries al final del quart: 25-21.

Els canaris sortien disposats a tornar a fer-se amb el ritme del partit en el segon quart, i endurien la seva defensa per a no permetre als locals anotar amb facilitat. Hanga es convertia en l’única arma ofensiva manresana, sense més idees que el desequilibri de l’hongarès. El Canaries retallava poc a poc el marcador fins a posar-se un altre cop per davant després d’una esmaixada de Lampropoulos al contraatac: 27-28. Hanga aconseguia marejar a Chagoyen, a qui li treia tres faltes en tres atacs seguits, però els canaris s’aprofitaven dels greus problemes defensius d’Asselin per a sumar: un triple de Guillen i un 2+1 de Lampropoulos posaven el 28-34 en el marcador, tancant així un parcial de 3-13. Però Asselin es refeia amb una espectacular esmaixada i els manresans tornaven a apropar-se al marcador poc a poc amb molta empenta i cor: una cistella de Palsson situava un igualat 36-37. La igualtat es mantenia, però els canaris lideraven el marcador gracies a la seva superioritat en el joc interior i sumant des del tir lliure; i els manresans aguantaven de la mà d’un inspirat Hernández. A menys de mig minut pel final, Bivia anotava un triple que posava vuit amunt els canaris, però Arco responia amb un altre triple a cinc segons pel final del quart, posant el 43-48 al marcador amb el que s’arribaria al descans. Hanga i Sekulic, amb onze punts cada un, eren els millors de la primera part.

Després del descans el Canaries sortia disposat a trencar el partit, i ho feia sumant de tres en tres: Rost anotava triples tirs lliures, mentre que Richotti i Uriz anotaven dos triples que deixaven sense resposta a La Bruixa d’Or. Donaldson anotava de dos per a tancar un parcial de 2-11 que posava el 45-59 en el marcador, moment en el que Ponsarnau aturava el partit amb un temps mort. Els locals estaven desconnectats del partit, sense idees en atac i permeten massa en defensa, fet que aprofitava el Canaries per a seguir sumant des de fora, amb un altre triple, obre de Rost. Els manresans suplien la seva manca d’idees amb coratge, però Lampropoulos anotava el quart triple dels canaris en el període, per arribar al equador del quart catorze punts amunt: 51-65. Els manresans tiraven la tovallola, deixant de presentar combat, limitant-se a tirar triples davant la desesperació de la seva afició, que xiulava al equip per primer cop en la temporada. Els canaris feien sang de la ferida, amb el seu cinquè triple, obre de Richotti i una cistella de Sekulic que posava la màxima diferencia en el marcador: 53-72. Però els xiulets semblaven despertar als jugadors manresans, que de la mà dels seus dos millors jugadors, DeVries i Hanga, es tornaven a enganxar al partit. DeVries anotava cinc punts seguits, mentre Hanga n’anotava set més (inclòs un espectacular alleyoop), que tancaven un parcial de 12-2 que tornava a donar vida a La Bruixa d’Or: 65-74 al final del quart, amb els canaris sense resposta davant la reacció manresana.

Els manresans sortien a jugar l’últim quart amb la intenció de seguir posant les coses difícils als canaris: Hanga anotava el seu desè punt seguit amb un triple, al que responia Richotti: 68-79. Però els manresans volien regalar una tarda d’emoció als seus aficionats, i de la mà d’un colossal Hanga ( dos triples als primers dos minuts) aconseguien un parcial de 9-2 que els posava a nomes quatre punts: 77-81 a falta de set minuts. Però el Canaries trobava en Richotti el seu antídot al partides de Hanga: el jugador del Canaries es posava l’equip a l’esquena, anotant un important triple que posava el 80-88 en el marcador a falta de quatre minuts. Els dos equips encadenaves aleshores més d’un minut sense anotar, amb els manresans acusant el desgast dels últims minuts. Arteaga trencava la sequera anotadora, i el seguia Hanga amb una altre cistella, que tornava a igualar el partit 84-88 a poc més de dos minuts pel final. Però Lampropoulos donava vida als canaris, però Aselin contestava amb una esmaixada: 86-90 a un minut i mig pel final. Però DeVries es precipitava i desaprofitava dos atacs seguits per a apropar-se més en el marcador, i Uriz sentenciava amb una gran penetració. Sekulic tancava el marcador amb un tir lliure, deixant el 86-93 com a marcador final.