Ai, l’absenta!

Des de la Butaca d'en Voltaire. PER L'HOMENOT DE LA PIPA

per L'Homenot de la Pipa, 15 d'abril de 2013 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mira que ho sabia, si beus massa no hi veus gaire clar, només t’ho sembla. He provat l’absenta per fer-me l’intel•lectual i assemblar-me als il•lustres bohemis, catalans, de principis del segle XX, i m’ha fet mal, m’ha pujat al cap. Pobre de mi, voler ser un intel•lectual! I m’ha sortit un costat fosc del mal: el populisme. A tots els àmbits de la societat tractem de ser més eficients i de produir més i més barat que quan ens pensàvem ser rics (recordem que a les èpoques franquistes no hi havia treballadors, se’ls anomenava productores ).

Il·lustració: Maria Picassó
Aquesta idea i anar al web del Parlament de Catalunya ha estat un mateix gest. Un bon psicoanalista em tindria ajagut al divan tota la meva vida, esbrinant l’associació. I tindria feina.

Sóc al web i faig cerca dels següents mots: salari, sou, dietes... Res, apareixen preguntes que no tenen res a veure amb què carall cobren. No patim, una cerca a Google em dóna els diferents webs on ho puc trobar. Una altra informació, sessions convocades, plens del Parlament. Octubre i novembre, cap (per les eleccions), i des del desembre fins al març d’enguany deu dies de sessions (plens, com la Patum) i de l’abril al juliol, dotze de previstes. L’agost, tancat per vacances, si no hi ha noves batalletes. Ja sé que hi ha comissions, la mesa del parlament i altres actes de treball. Després que no es queixin, els nostres representants!

Això sí, sense cap necessitat de fer una cerca, trobem un apartat de la Botiga del Parlament que em deixa bocabadat: «Gorres, samarretes, cava, tasses, clauers, imants, punts de llibre, didals de ceràmica, ossets de peluix, llapis, bolígrafs, llibretes, jocs de cafè, maquetes retallables del Palau, penja-bosses, paraigües, miniratolins...» i complements... de seda natural, dissenyats en exclusiva per Josep Abril, Armand Basi, Lydia Delgado i Toni Miro, i... el davantal impermeabilitzat i la bossa-bandolera «manufacturats pels interns de les presons de Catalunya». Per poder-hi accedir només cal passar un tràmit d'identificació, ho diu la web.

Continuaré bevent absenta!

Arxivat a:
El Cul del Pou, butacaParticipació