Màrius Serra a Manresa

per Carles Morell, 5 d'abril de 2013 a les 15:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

LITERATURA. L’escriptor i enigmista Màrius Serra presentava ahir la novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi 2012 al Petit Parcir.

Ahir a les 20h la Llibreria Petit Parcir de Manresa va acollir la presentació de la novel·la guardonada del Sant Jordi 2012: Plans de futur, de Màrius Serra. L’acte, organitzat per Òmnium Bages, d’aproximadament una hora de durada, va gaudir de la presència del mateix escriptor juntament amb l’editor Joan Simon, que van tocar els aspectes més rellevants de l’obra sense desemmascarar-ne d’altres de capitals pel gaudi de la lectura. La llibreria es va omplir de verbívors força perillosos, algun dels quals va atacar l’autor preguntant per  la solució de l’Enigmàrius del dia.


Serra, després de recordar unes paraules de Josep Pla que deien que qui llegeix novel·la a partir dels quaranta anys és un ésser primari, es va declarar absolutament primari!, ara que està a punt d’arribar a la cinquantena. A més a més, a fi de marejar la fina línia que hi ha entre realitat i ficció de la qual s’ha ocupat constantment l’obra de l’autor, es va dur a terme una mena d’exercici del dret a decidir, segons el qual els assistents van haver de votar si consideraven tres de les escenes principals de la novel·la com a reals o bé com a invenció de la “fèrtil imaginació del novel·lista”, per tal de fer una presentació participativa. Val a dir que el públic manresà va guanyar la partida a Serra per 2 a 1.

Plans de futur inaugura ja la segona edició.
Participació