El Bàsquet Manresa s’atura en un partit de parcials

per Héctor Sagués, 31 de març de 2013 a les 20:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 BÀSQUET ACB. L’equip manresà torna a perdre en un matx igualat, contra un Asefa Estudiantes més encertat des de la línia interior (90-75)Estadístiques del partit
Resultats i classificació

Amb Aleksandrov i Palsson al cinc inicial, el Manresa sortia agressiu i Josh Asselin aconseguia la primera cistella, tot i que rebia la resposta immediata de Germán Gabriel. Álex Hernández també encistellava, després de dos errors de Troy DeVries des del tir lliure. Lamont Barnes empatava el matx, però Asselin intentava allargar la seva inspiració amb una altra cistella interior. Gabriel però l’Estudiantes no s’allunyava gràcies a una cistella de Jayson Granger (6-6). Dues cistelles més d’Asselin posaven el 6-10 al marcador, amb el pivot nord-americà essent la inspiració manresana en la zona interior.

L’Asefa Estudiantes fallava quatre triples i el Bàsquet Manresa també errava quatre cistelles, en una mala ratxa de gairebé tres minuts. Gabriel anotava dos tirs lliures després d’un rebot ofensiu per trencar la mala dinàmica. Joan Creus feia el primer triple del partit en la primera pilota que rebia, però Kyle Kuric responia amb una cistella. Després de dos tirs lliures anotats per Oliver Arteaga, Kuric apropava els col•legials des del triple (13-15). Dos tirs lliures més d’Ádam Hanga posaven quatre punts d’avantatge, que desapareixien amb les cistelles de Lucas Nogueira i Josh Fisher i dos tirs lliures de Jaime Fernández. 19-17 al final del primer període.

Creus anotava ràpidament al començament del segon quart, però Kuric no fallava una cistella després de fallar un triple. Aleksandar Yanev feia tres punts gràcies a un tir lliure i un contraatac i col•locava el 21-22 en uns minuts tensos però plens d’emoció. Danny Clark encistellava un triple, però Arteaga empatava el matx a 24. Llavors, un parcial de 7-0 posava una petita distància a favor de l’equip madrileny, 31-24, amb una cistella de Jaime Fernández, un triple de Germán Gabriel i Jayson Granger.

Intentava respondre el Bàsquet Manresa, amb la cinquena cistella de Josh Asselin i un triple de Nemanja Aleksandrov (31-29). Clark encistellava i en la següent jugada col•locava un tap a Salva Arco. Granger tornava a posar els sis punts de diferència, amb una cistella, davant un Manresa que provava retallar distàncies des dels 6,75. Precisament des de fora, empatava el matx l’equip bagenc, amb dos triples consecutius, un d’Arco i un altre d’Hernández. Gabriel s’unia al festival col•locant un triple i un tap de Barnes a Asselin tancava la primera meitat, amb 38-35 al marcador.

A la sortida de vestidors, un parcial de 12-0 obria una gran escletxa a favor de l’Asefa Estudiantes. La primera cistella d’un poc inspirat de Carl English, un triple de Danny Clark, una cistella de Granger i un 2+1 de Germán Gabriel forçaven el temps mort de Jaume Ponsarnau, que veia com el partit semblava escapar-se. Una cistella de Clark certificava els 15 punts, màxim avantatge per l’Estudiantes (50-35).

El Manresa despertava de l’aturada cardíaca i s’endollava al matx amb un parcial d’11-0 a favor de l’equip de Ponsarnau. Troy DeVries aconseguia el seu primer triple, Ádam Hanga anotava quatre punts des del tir lliure i forçava el temps mort de Txus Vidorreta. DeVries anotava de 2, i tot i errar un triple assistia a Josh Asselin per què aquest esmaixés (50-46). Josh Fisher trencava la mala ratxa col•legial i Kyle Kuric anotava un triple després de quatre errors de l’Estudiantes. Hanga (de 2) i un triple de DeVries retallaven la diferència, però Jaime Fernández anotava un tir lliure i una cistella per deixar en set els punts de distància entre estudiantils i manresans (58-51).

Arteaga anotava, però Kuric responia amb una altra cistella al principi del quart període. Dos tirs lliures de Troy DeVries trobaven la ràpida resposta de Danny Clark (62-55). En un intercanvi constant de cistelles, Nemanja Aleksandrov anotava, però Jayson Granger seguia amb l’encert des de la línia interior. Salva Arco i Aleksandrov apropaven al Manresa després de tres errors de triple per l’Estudiantes. Un altre parcial, en aquest cas de 7-0, posava el 71-61, amb dues cistelles de Clark i un triple de Granger.

Amb un temps mort de Jaume Ponsarnau, Ferran Laviña anotava un triple, però Clark, Gabriel i Granger distanciaven l’Asefa a base de tirs lliures (76-64). Hanga i DeVries encertaven des del triple, de forma inútil, ja que només es podia maquillar el resultat. Clark culminava una gran actuació amb una esmaixada, però Hanga continuava ampliant els seus números, amb un triple i una esmaixada en contraatac. Germán Gabriel, Josh Fisher i un triple de Jaime Fernández tancaven el marcador, que era de 90-75 al final del partit.

El Bàsquet Manresa no ha fet un mal partit, però ha concedit massa punts en defensa. Ofensivament, 16 punts i 22 de valoració per un lluitador Ádam Hanga, 13 punts (17 de valoració) per Troy DeVries i 12 punts i sis rebots de Josh Asselin. Set punts per Nemanja Aleksandrov i sis per Oliver Arteaga.

Per part de l’Asefa Estudiantes, cinc grans anotadors: 20 punts, 8 rebots i 31 de valoració per Germán Gabriel, 19 punts per Danny Clark, 17 punts, set rebots, dues assistències i dues recuperacions per Jayson Granger; 12 punts de Kyle Kuric i 10 més per Jaime Fernández.

La setmana vinent, el Bàsquet Manresa visita el Mad-Croc Fuenlabrada, un rival en la zona baixa, en un partit on una derrota gairebé sentenciaria el descens de l’equip bagenc.