Cuida't es consolida en la seva tercera edició

per Núria Closas, 21 de març de 2013 a les 00:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
SOCIETAT. Reiki, ioga, massatges, tot tipus de productes naturals... Són algunes de les ofertes i tallers que s’han pogut veure i viure a la fira de teràpies naturals Cuida’t. La tercera edició ha comptat amb 75 expositors que han ocupat el Palau Firal durant el cap de setmana del 16 i 17 de març.
Cada vegada més, hi ha una tendència a l’alça respecte els productes naturals i teràpies alternatives a la medicina convencional. Cuida’t reuneix expositors que ofereixen serveis o productes que tenen una relació directa amb el benestar personal. “Tenim centres de teràpies, associacions com la d’amics del reiki, parades d’olis essencials o cosmètica natural”, explica Sílvia Invers, comercial del projecte Cuida’t.


Cadires on es provava un coixí que fa massatges. Foto: Núria Closas

Han tingut força èxit les parades que oferien massatges corporals. També hi ha hagut tallers de meditació, relaxació, gastronomia, musicoteràpia o risoteràpia, així com alguns de més pràctics com el ‘Feu-vos el vostre remei a partir de les herbes medicinals'. Les xerrades, a més, han sigut un punt fort de la fira. L'economista i president de Justícia i Pau Arcadi Oliveres va fer la conferència inaugural. El cantant del grup de música Gossos Nacho Tarrés també va parlar, però diumenge, i la clausura va anar a càrrec de l’alemany Mark Hosak , mestre internacional 3r dan de Rainbow Reiki.


Arcadi Oliveres i Jordi Lozano, presentador de la conferència. Foto: Anna Pujol

Obrint camí

Lourdes Márquez, responsable administrativa de la fira afirma que hi ha altres terapeutes que han visitat el Palau Firal i "ens han donat les seves targetes perquè l’any que ve esperen oferir el seu servei o producte". En aquesta línia, podríem dir que la fira va agafant força a nivell estatal, ja que terapeutes de Saragossa o València ja l'han visitat.
La Virgina ve de Madrid i és el segon any que hi exposa oferint instruments musicals fets de manera artesanal per tal de treballar la musicoteràpia.“Cada vegada més hi ha gent que no està conforme amb el sistema i té ganes de viure de manera diferent.” Segons ella, el públic és “reservat i procura no gastar tant”, però considera que “ja està bé promoure l’estalvi i mirar-se més les coses per donar-li el valor que es mereixen”. La Mercè, per la seva part, té un projecte sobre holosíntesi, amb collarets que “augmenten el nivell vibratori”. Explica que ells són “els creadors d’un producte únic en el món fabricat al Maresme que ja ha començat la seva projecció internacional a Mèxic.”

Parada de l'holosíntesi. Foto: Núria Closas

Les arrels dels problemes
La Dolors Arias és terapeuta a Santpedor i procura donar eines als seus clients perquè tinguin un tractament integrat que “a banda del dolor físic, pugui arribar a l’arrel del problema desbloquejant energèticament emocions o pensaments”. La Dolors valora que aquest any no hi ha tanta gent, però creu que el públic està “més obert a buscar i a escoltar”.

Parada de l'IREHOM. Foto: Núria Closas

El projecte holístic de Montserrat IREHOM i l’associació de plantes medicinals ‘Dolça revolució’ de Pàmies Hortícules de Balaguer, han exposat plegats a la fira. “La dolça revolució de Pàmies ens va proposar a IREHOM de tenir un punt de distribució a Manresa i el vam agafar”, explica Marta Serra, membre del projecte IREHOM. A la parada hi han mostrat plantes medicinals, a més de llibres i informació dels projectes. 




Participació