Fargas Fargas, ull de llebre 2006, un vi elegant

per Joan Tomasa Garroset, 27 d'abril de 2012 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
GASTRONOMIA. L’ull de llebre (tempranillo) és una varietat de vi caracteritzada per la finor i l’elegància, molt ben adaptada al nostre territori.
El clima i el sòl de la finca de la Creu (Salelles), juntament amb una maduració a la vinya, una maceració de 15 dies amb les pells i una criança de 10 mesos en barrica de roure americà, són els factors que li donen una qualitat excel·lent.


A primer cop d’ull, podem observar un color cirera picota, una capa alta, un ribet vermell i unes llàgrimes ben formades. Quan l’olorem, la primera sensació és sedosa però intensa alhora i influïda pels fruits vermells acompotats. En tastar-lo, trobem un vi suau i agradable on les fruites s’agermanen amb les vainilles subtils de la criança i donen una persistència llarga en boca.



En definitiva, podem dir que estem davant d’un vi molt rodó i equilibrat, digne d’un Pla de Bages. Servit a una temperatura entre 16 i 18ºC és un excel·lent còmplice per acompanyar carn de qualitat o guisats de cassola.

Joan Tomasa Garroset és sommelier de Vins Tomasa




Participació