«Treballar amb Alfredo Sanzol ens ha potenciat com a actrius i com a companyia»

per Aida Solà, 30 de gener de 2013 a les 16:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

TEATRE-ENTREVISTA. Marta Pérez, diplomada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1987), el 1995 va entrar a formar part de T de Teatre. A banda de participar en tots els projectes de la companyia, també ha dirigit Nelly Blue, interpretada per Albert Ribalta i Xavier Mira i escrita per tots tres. En televisió ha treballat a Gran NordLa Sagrada Família (Dagoll Dagoll), Dones d’aiguaEfectes secundarisCrònica NegraPlàstic, Hospital Central i El comisario. També ha participat en diverses pel·lícules, com ara La vida empieza hoy de Laura Mañá, Dones de Judith Colell, Nexus de Jordi Cadena, Cucarachas, de Toni Mora i No et tallis ni un pèl de Francesc Casanovas


Com definiries un bon actor?

A veure, un bon actor és aquell que transmet al públic allò que vol transmetre. És a dir, que sap transmetre els sentiments que li transmet un text o un treball.

Com definiries la companyia T de Teatre?

La companyia T de Teatre és... un grup d'actrius amb un capital davant, que és el nostre productor. Un grup de gent molt treballadora, amb molt sentit del humor i que tenen un objectiu comú.

Com recordes els inicis de T de Teatre?

Com tots els inicis són molt durs fins que arribes a moments més suaus. Jo els recordo amb moments de molta il·lusió i amb moltes ganes de tirar endavant i de fer projectes i creixer com a grup i com a persones.
 
Des del seu punt de vista, com està innovant Alfredo Sanzol el teatre actual?

Alfredo té una manera particular d'entendre la realitat i les coses i, alhora, de fer-te entendres les coses que et vol explicar. 

Després de l'èxit de Delicades, heu tornat a repetir espectacle amb el mateix director, Alfredo Sanzol?

En aquest cas molt bé, perquè l'Alfredo és una persona amb la que és molt senzill treballar. Treballar amb ell és molt interessant i jo, després de Delicades, m'havia quedat amb ganes de poder aprofundir més amb la seva manera de treballar.


Qui va anar a buscar qui? El director a vosaltres, o vosaltres al director?

Nosaltres a ell, perquè havíem vist un espectacle seu al Teatre Lliure de Barcelona, un espectacle de la seva companyia, i vam veure que la seva manera de treballar i de fer obres lligava amb la nostra manera de ser com a grup i, de fet, ha sigut així.


Amb les dues obres que heu fet amb Alfredo la vostra manera de treballar ha canviat?

Jo crec que Alfredo el que ha fet ha estat potenciar-nos com a actrius i com a companyia.

Quina és la figura d'Alfredo amb les T de Teatre?

Alfredo és bastant director. Tot i que també anem de copes amb ell. Alfredo és una persona molt propera i molt planera, amb la qual mai tens la sensació de ser jutjat, perquè és una persona que no jutja gens, i que et fa sentir molt còmode. I realment treballar amb una persona com ell és fantàstic, perquè quan estàs còmode és quan realment pots crear.

'Aventura' és una obra atrevida en molts sentits, des de la temàtica a la que tracta fins a la manera com explica la situació de crisi actual. Des del seu punt de vista, com definiria l'espectacle?

Jo crec que és un espectacle que parla de la por i del que ens pot arribar fer la por, així com posa en dubte la ètica de la persona humana. Llavors, la crisi i els xinos és l'excusa, el vehicle.
Per tant, des del meu punt de vista, és un espectacle atrevit ja que posa en dubte el que passa en el moment actual.Actriu Marta PérezParticipació