A la Big Bom Band!

per Jofre Fité, 21 de gener de 2013 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. Tarda de jazz a Manresa. A les 20 va actuar al Madujazz el Bernard Van Rossum Quintet, i just abans, a les 18, A la Big Bom Band tocava al Kursaal amb el trompetista valencià David Pastor. Aquesta afortunada parella es va forjar al festival de jazz de Terrassa i ha donat com a resultat un nou disc “Faves Comptades”, que es presentava ahir a Manresa.La formació, dirigida per Pepe Balasch, està integrada per Roger Andorrà i Albert Carrique (saxo alt); Gerard Sibila, Esteve Lleyda i Joan Sierra (saxo tenor); Oriol Puig (saxo baríton); Òscar Latorre, Albert Moreno, Pere Moncunill, Pilar Monrós, Ricard Font i Alba Careta (trompeta); David Bernal, Roger Giménez, Pol Vilar, Alba Serra i Joan Ramon Quirante (Trombó); Josep Haro (Piano), Víctor González (Baix), Martí Riera (Guitarra), Roger Santacana (Vibràfon) i Josep Cordobés (Batería). Amb David Pastor, van fer un recorregut per diversos stàndards de jazz, entre els que s’hi comptaren obres de Dave Holland, Path Metheny, Herbie Hancock o Jaco Pastorious; així com per obres de David Pastor, i també temes propis.

Els vents de la Big Bom Band. Foto: Carles Piqué (ManresaInfo)

Durant el concert es van barrejar cançons de diversos estils, sempre emmarcats dins el llenguatge del jazz. Es van succeir així swings ràpids, balades, funky’s diversos... en què s’intercalaven els solos dels diversos membres de la Big Band, o del propi Daivd Pastor, celebrats en tot moment pel públic. Entre cançons, Balasch anava presentant els temes, explicant l’actualitat de la Big Band o bé saludant gent del públic. El seu humor habitual es va deixar veure en el concert. I què dir de la música: ni una nota fora de lloc, solos imaginatius, arranjaments magistrals... a l’hora d’acabar, el públic, que omplia la Sala Gran del Kursaal, en volia més. Els músics van complir i van sortir a tocar un darrer tema, dedicat a la memòria de Marc Prat: el famós “Chicken” de Jaco Pastorious.Participació