Jazz de qualitat sense públic

per Carles Morell, 21 de gener de 2013 a les 01:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. El local Madujazz ha ofert una nova vetllada dominical dedicada al jazz de la mà del prestigiós quartet Bernard Van Rossum, que, malgrat oferir un recital d'una qualitat inusitada, no ha pogut comptar amb la presència del públic desitjat.

Bernard, l'ànima del quartet, al saxo tenor

Ahir, el quartet, format pel mateix Bernard al saxo tenor i soprano, Vic Moliner al contrabaix, Gonzalo del Val a la bateria i l’excepció casual d’Enric Peinado a la guitarra –substituint el pianista maonès Marco Mezquida– van actuar a la Madujazz de Manresa.

El local, abans anomenat “la Maduixa”, és un espai destinat al jazz que ha adquirit certa presència en el panorama de la nit manresana. Situat al carrer Campanes, guarda extrema fidelitat a aquest tipus de música des dels inicis i és una important plataforma d’acollida de músics d’arreu. Cal destacar que acull cada dijous a la nit jam sessions de la mà d’un trio de músics dels més destacats de la seva generació: Roger Giménez al piano, Jordi Blanes al baix i Andreu Moreno a la bateria.

A part de les jam sessions setmanals, però, que reuneixen bona part dels músics d’arreu de la comarca –alguns ja se n'han convertit en assidus–, el local també programa concerts diversos durant l’any. Aquest és el cas del concert d’ahir: amb mitja hora de retard i amb l’expectativa que el local s’omplís relativament, el quartet va encetar el concert a dos quarts de nou del vespre. Si bé el preu de l’entrada era gairebé simbòlic, l’afluència va ser mínima, segurament a causa de la poca difusió que va tenir l’esdeveniment. Malgrat tot, però, la música va ser de gran qualitat, i durant uns setanta minuts les parets acolorides i el joc de llums habitual van estar acompanyats de les composicions del saxofonista alacantí, amb registres diversos que van des del jazz-fusió a acords flamencs; això sí, amb una forta presència de balades.

Tot i que el resultat és profundament decebedor si tenim en compte l’aforament, l’èxit va ser, musicalment, absolut. Esperem, com hem dit, que la falta de públic fos per l’escassa difusió que va tenir el concert. Seria una llàstima no aprofitar l’oportunitat que un local i uns músics d’aquestes característiques ens briden per a l’ocasió. En general, doncs, una molt bona recomanació per a un diumenge al vespre.Participació