Justícia poètica al Nou Congost

per Alex Alegre, 20 de gener de 2013 a les 21:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. El Bàsquet Manresa aconsegueix una còmoda i merescuda victòria davant el Bluesens Monbus per 83-69. La victòria arriba després d'unes quantes jornades en què als manresans se’ls escapaven les victòries tot i fer mèrits per sumar-ne més. Estadística del partit

Els dos equips sortien molt intensos en defensa, sense deixar anotar amb facilitat al rival. La igualtat es mantenia en els primers compassos del partit, arribant als cinc primers minuts de joc amb empat ( 9-9 ). La producció ofensiva dels manresans es limitava a l’encert d’ Asselin (8 punts) i DeVries (5 punts), els dos únics jugadors que havien anotat fins al moment. Però els gallecs es posaven per davant en el marcador per primer cop gràcies a l’encert de Dewar , que anotava dos triples seguits per posar el 13-15 en el marcador. Però aleshores un tercer jugador s’afegiria a la producció ofensiva manresana: Salva Arco . El de Navàs anotava vuit punts seguits (dos triples inclosos) que servien als manresans per agafar les primers avantatges en el electrònic, que reflectia un 23-16 al final del primer quart després d’una cistella d’ Hernández després d’una assistència d’Arco al contraatac.

Al segon quart els dos equips sortien amb la mateixa actitud defensiva que en el primer, dificultant les accions ofensives del rival. Alex Hernández apareixia per anotar els cinc primers punts dels manresans, però Corbacho responia anotant-ne cinc de seguits per mantenir el seu equip en el partit (26-23). El partit seguiria el mateix curs, en el transcurs del qual arribarien els primers dos punts Kody a l’ACB, la jove promesa manresana. El Bàsquet Manresa aconseguiria trobar la fluïdesa ofensiva que li mancava i encadenava així un parcial de 7-0 culminat amb un triple de DeVries que posava la màxima avantatge en el marcador: 37-27. Els visitants no aconseguien entrar en el partit, i veiem com els manresans, liderats per un gran Arco controlaven el ritme del partit, arribant al descans vuit punts a sobre: 42-34. Els manresans estaven aprofitant el seu millor encert en el llançament triple: 5 de 7 pel 4 de 13 dels visitants.

Salva Arco va fer el millor partit de la temporada i va sortir ovacionat del Congost. Foto: Manel Mas

A la represa els gallecs sortien disposats a remuntar el partit, liderats per un encertat Hummel . Però els manresans seguien mostrant una gran intensitat als dos costats de la pista, i no estaven disposats a deixar-se atrapar pels visitants. A través d’una intensa defensa els manresans dominaven el partit, arribant a superar els deu punts de diferencia després d’una cistella de Ramsdell ( 50-39 ). Els visitants estaven fora del partit, sense trobar la forma ni de superar ni d’aturar els manresans. Un tir lliure de Ramsdell tancava un parcial de 15-5 que situava al manresans amb una còmode avantatge a punt d’acabar el tercer quart: 57-42 . El pivot Junyent es posava l’equip a l’esquena, intentant mantenir el tipus que estava perdent el seu equip, però el Bluesens trobava a faltar la presència de Kendall (2 punts) i Corbacho (6 punts), dos dels seus principals referents, que no estaven assumint el lideratge que necessitava el seu equip amb la baixa del base Andres Rodríguez. Però als manresans tot els anava de cara, com mostrava una cistella molt afortunada d’Hernández al últim segon del tercer quart que deixava el marcador amb un 62-49, tot i els sis tirs lliures fallats pels de Ponsarnau en aquest període.

Els últims deu minuts començaven amb la quarta falta personal d’Asselin, que juntament amb les quatre que portava Arteaga deixava als manresans sense cap cinc pur a pista. Un encertat Junyent s’aprofitava d’aquesta circumstancia per anotar i posar la por al cos d’un Nou Congost acostumat a veure grans remuntades visitants: 65-55 a set minuts pel final. Però el Bàsquet Manresa estava molt encertat des del perímetre, i dos triples seguits, un d’Hernández i un altre de DeVries (el quart sense error), tornaven a posar terra pel mig. Amb el Bluesens ferit, un espectacular tap de Hanga a Junyent era el cop definitiu. Els manresans s’agradaven, aprofitant el desconcert visitant per a moure’s en avantatges en torn els 12-15 punts. El Nou Congost gaudia del joc del seu equip, tornant a aparèixer la comunió entre jugadors i aficionats, una afició que mai ha abandonat al seu equip. Els últims minuts servirien perquè Ponsarnau fes jugar als homes menys habituals, aspecte que aprofitaven els visitants per a maquillar el marcador. Al final, un triple des del mig del camp de Dewar posava el 83-69 amb el que acabaria el partit.

Aleksander Yanev va ser el segon jugador amb més minuts del Bàsquet Manresa. Foto: Manel Mas

Els manresans trobaven a la fi el premi a la seva millora en el joc amb una victoria, la que feia setmanes que es mereixien però que per diferents factors no acabava d’arribar.

La victòria és molt important pel Bàsquet Manresa, ja que Lagun Aro i Fuenlabrada , els dos rivals directes per a la salvació, han sumat també la victòria.