Unes 300 persones tallen la C-55 en record de l'última víctima

per Zeynabu Said, 13 de gener de 2013 a les 11:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA. Unes 300 persones es van concentrar ahir i van tallar la C-55 a l’alçada del quilòmetre 26,5 durant trenta minuts. El tall, convocat per la plataforma ‘No + morts a la C-55’ i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), es va fer en record de l’última víctima de la carretera.
L’acte que havia estat programat a les cinc de la tarda va començar amb retard a causa de l’incendi d’una fàbrica a Sant Vicenç de Castellet. L’incendi va dificultar el tall, i abans de l’avís dels Mossos d’Esquadra, els participants van col·locar-se a la calçada. El fet de no haver tallat l’accés a Manresa va provocar que els cotxes que circulaven en aquest sentit es trobessin amb la concentració.

Els participants van tallar la carretera en record de l'última víctima Foto: Natalia Lara Castro

Abans de llegir el manifest, els representants de la plataforma ‘No + morts a la C-55’ i la FAVM van voler enviar un missatge clar: “Tindrem la carretera tallada trenta minuts per recordar-li al govern de Catalunya que fa massa anys que ens tenen oblidats”. Amb la lectura del manifest van voler expressar el seu desacord amb la col·locació de radars a la carretera, i van reivindicar que el pressupost es fes servir per posar barreres separadores de ciment que eviten els xocs frontals. La portaveu de la plataforma ‘No + morts a la C-55’, Fina Casals, va voler exigir la gratuïtat de la carretera que connecta Manresa i Terrassa, a més del desdoblament de la C-55.

Assitents a la concentració Foto: Duna Molina Comellas

Aquesta nova convocatòria va aplegar més gent que l’anterior, realitzada el passat 24 de novembre i que va reunir unes 200 persones. Entre els participants a la concentració hi havia una certa incredulitat amb l’anunci de les obres a la carretera que començaran el proper dimarts: “Els polítics no faran res. I nosaltres el que hauríem de fer és pressió, tallar la carretera de manera il·legal, sense avisar. Així sí que faríem soroll”, explicaven amics de l'última víctima de la carretera. 
 Participació