El Santpedor assalta Sant Joan amb un parcial de 9 a 27

per Ferran Sardans, 19 de desembre de 2012 a les 23:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. El Santpedor partia com a gran favorit pel derbi bagenc de Primera, però el Sant Joan no li va posar les coses fàcils. A la major part del partit va imperar la igualtat, però un parcial incontestable al final del segon període noqueja els locals, que només han aconseguit una victòria.
C.B. VILATORRADA 81: Guitart, Boja (14), Solernou (15), Leon (6), i Fernandez (12), -cinc inicial- Culebras (2), Gabri (5), Reche, Canal (12), Castillo (7) i Marginet (8).

9 cistelles de 3 punts, 21 en joc de 2 punts i 12 de 27 tirs lliures llençats. 24 faltes personals, cap eliminat.

C.B. SANTPEDOR 90: Tejero (14), Belmonte (2), Navarro, Andreu (28) i Puigarnau (9), -cinc inicial- Cuberas (6), Figueras (6), Riu, Garcia (4), Gines (3), Balaguer (13) i Pressegue (5).
7 cistelles de 3 punts, 24 en joc de 2 punts, 21 de 24 tirs lliures llencats. 26 faltes personals, cap eliminat.

Parcials: 21-18, 30-45; 53-63, 81-90.
Àrbitres: Cardona i Gómez.

Resultats i classificació

El derbi bagenc de la tretzena jornada de Primera Catalana va començar amb molta igualtat. Els primers compassos del partit van estar dominats pel ritme ofensiu i imprecisions defensives. Els atacs s’imposaven a les defenses. I això beneficiava l’equip local, que en els tres primers minuts firmaven un parcial de 7-0. Els de Sant Joan, esperonats per la seva afició i sentint-se còmodes al seu pavelló, van aconseguir acabar el primer període tres punts per sobre del Santpedor (21-18), que a priori partia com a favorit.

Tanmateix, en els darrers cinc minuts del segon quart, el Santpedor, de la mà d’un inspirat Guillem Andreu (28 punts), va fer un pas endavant i va passar de la igualtat a 24 punts al 30-45, amb què s'arribava a la mitja part.

Aquest parcial de 9-27 va marcar el desenvolupament del partit i malgrat que els de Vilatorrada intentaven reaccionar, la pèrdua de pilotes i la manca d'encert i d'intensitat defensiva va marcar la resta del partit. Malgrat aquestes mancances, els locals s'emportaven els parcials dels dos períodes de la segona part (23-18) i (28-27).

D’aquesta manera, el Sant Joan segueix una jornada més com a últim classificat, amb tan sols una victòria en tretze partits, i el Santpedor es manté a la zona còmode de la taula.

La joventut de Guillem Andreu i Jordi Puigarnau va contrastar amb la veterania del Sant Joan. Foto: Gerard Barnaus