Neix la PAHC Bages

per Redacció, 4 de desembre de 2012 a les 01:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
SOCIETAT. Aquest diumenge dia 2 de desembre, al nou edifici de l'Ateneu Popular La Sèquia, es va celebrar la primera assemblea de la PAHC Bages (Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi del Bages). La plataforma neix per donar resposta a la dramàtica situació actual de constants desnonaments arreu de l'estat. Sens dubte, els municipis bagencs no en són una excepció, emperò fins a dia d'avui no havia sorgit cap moviment de suport.Els objectius de la plataforma són aturar els processos de desnonaments de les persones afectades: reclamant la dació o la condonació del deute, l'obtenció per part de l'entitat bancària d'un lloguer social de l'habitatge en qüestió (un terç del sou de la família o persones que l'habiten) i també augmentar la pressió i la denúncia de la problemàtica perquè es reformin les lleis que permeten que no es garanteixi entre els ciutadans un dret tan bàsic i fonamental com és el dret a sostre. Lleis ja qüestionades a molts àmbits (el legislatiu europeu, els propis jutges de l'estat, els diferents mitjans de comunicació i sens dubte entre el mateix poble).

L'èxit de l'assemblea va ser clau, amb una assistència d'unes 70 persones, amb un alt percentatge d'afectats i afectades, d'on van sortir moltes idees i línies d'actuació. Aquesta venia precedida de la xerrada de Pau Llonch , que va tenir lloc el dia anterior, amb una assistència de 150 persones, aprofitant la inauguració del nou Ateneu , on va parlar de les seves experiències en la PAHC de Sabadell, que porta aproximadament un any i mig de funcionament. Des d'aquesta han aturat una elevada quantitat de processos de desnonaments i es realitzen assemblees setmanals d'unes 120 persones i nombroses accions.

Pau Llonch va parlar de les seves experiències a la PAHC de Sabadell, que porta un any i mig de funcionament.

En els dos actes, es va fer molt èmfasi a la idea de no-assistencialisme de les PAHCs. No són organitzacions on les persones tan sols van a rebre un servei. Per aconseguir els objectius de la plataforma es necessita una lluita i implicació constant, que ha de sorgir de totes les persones implicades que hi participen. Frases esmentades podien ser “des de la pobresa per la pobresa” o “organització i lluita”. L'embranzida inicial pronostica que al Bages se'n sentirà molt a parlar. El missatge que es vol llançar va dirigit a les persones que estiguin en una situació semblant: que no se sentin soles ni culpables per la situació que viuen, i que si estan disposades a lluitar es posin en contacte amb els membres de l'Assemblea. Així mateix es convida a tota la ciutadania a assistir-hi i participar.

La propera reunió se celebrarà diumenge dia 9 de desembre a les 19h a l'Ateneu Popular la Sèquia. L'entrada és pel C/Amigant, des de Plaça Major.

L'assemblea va tenir una assistència d'unes 70 persones, amb un alt percentatge d'afectats i afectadesParticipació