La maledicció del tercer període no es trenca a Bilbao

per Héctor Sagués, 1 de desembre de 2012 a les 21:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. Una altra vegada el tercer quart passa factura a l’Assignia Manresa, que havia mantingut el tipus fins llavors davant d'un Bizkaia Bilbao Basket poderós com a conjunt.El Bizkaia Bilbao Basket començava el partit de la millor manera possible, amb un parcial inicial de 6-0, gràcies a les cistelles de Kostas Vasileiadis, Àlex Mumbrú i Lamont Hamilton. A diferència d’altres partits com a visitant, l’Assignia s’afanyava a escurçar distàncies, i ho feia gràcies a dos contraatacs de Haukur Palsson i Troy DeVries. Tot i això, tres cistelles consecutives d’Axel Hervelle posaven el 12-4. L’equip basc es distanciava en el marcador per culpa d’una falta tècnica assenyalada a Óliver Arteaga, que havia entrat per un Josh Asselin que acusava molèsties.

DeVries convertia el primer triple del matx, però el Bilbao responia immediatament amb les cistelles d’Hervelle i de Raül López. Dos tirs lliures de Mumbrú col·locaven els dotze punts de diferència (19-7), però una cistella de Josh Asselin i un triple d’Aleksander Yanev provocaven el temps mort de Fotis Katsikaris, el tècnic grec del Bizkaia Bilbao Basket. Dos tirs lliures de Salva Arco apropaven al Manresa, amb el marcador de 19 a 14 al final del primer període.

El parcial manresà s’ampliava i arribava al 0-9, amb una segona cistella d’Asselin (19-16). Llavors, succeïa la polèmica: Salva Arco tornava a Milovan Rakovic una falta prèvia, però els arbitres consideraven que l’acció del jugador de Navàs era antiesportiva. Dos tirs lliures del propi Rakovic i un triple de López tornaven a distanciar el Bilbao, 24 a 16. Arco i Asselin mantenien el tipus amb dues cistelles, fins que els deu punts d’avantatge tornaven amb l’anotació de Rakovic i d’Adrien Moerman (31-21). Tot i un tap de Charles Ramsdell sobre Fran Pilepic, era l’equip bilbaí qui continuava manant al marcador.

DeVries responia a Moerman, només per rebre un triple de Pilepic poc després. Un nou parcial de l’Assignia, de 2-7, feia que Katsikaris demanés un altre temps mort, gràcies al primer triple de Ramsdell i les cistelles de DeVries i Arteaga. Un nou triple de Troy DeVries deixava la diferència en cinc punts (38-33), però Àlex Mumbrú responia amb un altre triple. Ramsdell encistellava de nou, Roger Grimau li donava la resposta. Jaume Ponsarnau demanava temps mort per preparar la última jugada, una jugada on Salva Arco va encistellar un triple que el trio arbitral no va validar, ja que havia llençat fora de temps. Així doncs, el marcador era de 43 a 35 al descans.

Al tercer quart, els anotadors Hervelle i Ramsdell començaven amb un intercanvi de cistelles, que trencaria Kostas Vasileiadis amb un triple. Dues cistelles (entre elles una esmaixada) de Lamont Hamilton posaven el 52-37. Hamilton es trobava en forma i encistellava tot el que llançava, mentre que DeVries intentava respondre per part del Manresa. Tot i l’empeny de l’Assignia, dos triples consecutius de Vasileiadis tornaven a posar els quinze punts (60-45).

Charles Ramsdell i Josh Asselin seguien amb la seva feina, l’anotadora, amb un triple i una cistella que apropaven l’equip bagenc, mentre que Axel Hervelle no trigava en respondre convertint un 2+1. Roger Grimau i Milovan Rakovic encistellaven per posar un marcador de 67 a 50, al final del quart.
Ja a l’últim període, el panorama empitjorava, ja que Raül López feia un triple i forçava una falta en atac de Salva Arco. Adrien Moerman posava el màxim avantatge, 72-50. Asselin encistellava, però el marcador no es movia en excés, fet que beneficiava a l’equip del Bizkaia Bilbao Basket. Després d’un temps mort per modificar l’esquema ofensiu, Aleksander Yanev maquillava el resultat amb un triple. Fran Pilepic encistellava després (74-56).

A poc a poc, el partit s’escapava de les mans de l’Assignia Manresa. Cap dels dos equips aconseguia fer cistella, i el temps acabava amb les opcions de l’equip de Jaume Ponsarnau. Ja sense opcions de victòria, el tir lliure ajudava l’Assignia a escurçar distàncies, amb un d’Arteaga i tres seguits de Troy DeVries. Grimau i Moerman sentenciaven, poc després dels primers punts d’Ádam Hanga. DeVries s’anava fins els 23 punts i Pilepic tancava amb un 2+1, per posar el 83-63 definitiu.

Un cop més, el tercer quart va ser un cop dur per un Assignia Manresa liderat per Troy DeVries, però també ajudat per Josh Asselin (12) i Charles Ramsdell (10), els altres nord-americans de l’equip. Per part del Bizkaia Bilbao Basket, el joc en equip va ser molt important. 13 punts per Moerman i per Hervelle, 12 per Vasileiadis i 8 per Pilepic, Hamilton, López i Grimau.

La setmana vinent, diumenge al migdia, l’Assignia Manresa rebrà al CAI Saragossa, un equip que porta sis victòries i que es troba en posicions de play-off, en un partit important com a local, on una victòria donaria un respir a l’afició i a l’equip.