Andrés Suárez emociona al Voilà!

per Albert G. Prat, 27 de novembre de 2012 a les 21:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. Cantautor d’origen gallec tot i tenir una carrera força consolidada en algunes zones, era el primer cop que trepitjava Manresa. Després d'alguns treballs enregistrats, ara es troba en la fase d’acomiadament de la seva gira actual presentant "Cuando vuelva la marea”.
Divendres a la nit, quan just passaven dos quarts de nou, apareixia Andrés Suárez per primera vegada en un escenari manresà. Es presentava amb un tímid “bona nit ” i arrancava la nit sense parlar massa. No va caldre més de dues cançons per tal que Andrés toqués el tema Piedras y charcos , un dels millors del seu darrer treball discogràfic.

De seguida el públic va quedar captivat per aquesta gran veu i forma d’interpretar. Poques vegades es poden veure concerts d’una extrema qualitat com la que ofereix Andrés als seus concerts. Acompanyat amb una sola guitarra i les seves cançons d’autèntica poesia va transmetre tant sentiment, que el silenci més absolut regnava al Voilà! , tot i que la sala es trobava força plena. 

Durant el concert va interpretar la majoria de cançons d’aquest darrer treball, barrejant altres temes inèdits que no formen part de cap dels seus discs i fins i tot va dedicar a la fotògrafa bagenca Marta Pich una exquisita No digas que no” , tema del desaparegut Enrique Urquijo del qual va reconeixer que sempre havia estat un fan incondicional.


Va haver-hi grans moments i cançons, algunes més conegudes com “Números cardinales”, que originalment l’havia enregistrat amb Tontxu i temes com “Benijo”, que va decidir tocar de la forma més sincera i directa que es pot tocar, sense micro i assegut davant de l’escenari amb la seva guitarra acústica. Sens dubte, va ser un moment màgic, com gran part del concert.

  Andrés Suárez durant el concert. Foto: Montse Benet

Va agrair també en diversos moments i va donar les gràcies als propietaris del Voilà! per haver-lo portat fins a Manresa.


Perdon por los bailes” va ser el tema que tancava oficialment el concert. Aquesta cançó és una de les quals Andrés es sent més orgullós, ja que en aquest darrer treball seu la canta junt amb Pablo Milanés. Va ser en aquest tema quan va fer mostra de la major part d’aparells, multiefectes i un segon micro per gravar segones veus i guitarres per tal d’anar donant més força al tema.

Evidentment, després de la gran ovació del públic no va dubtar a sortir de nou i seguir tocant la coneguda No te quiero tanto” i acabar amb una de les més animades del seu darrer treball Lo malo esta en el aire” , en la qual va demanar que tot el públic l’ajudés a corejar la tornada de la cançó i d’aquesta forma finalitzaven dues hores de concert que van deixar la majoria sense paraules, totalment impresionats per la gran qualitat i senzillesa que al mateix temps desprèn Andrés Suárez.

Un cop finalitzat el concert, gran part del públic es va esperar per felicitar-lo personalment i comprar el seu CD “Cuando suba la marea”, desitjant tornar-lo a veure ben aviat per tal d’emocionar-se un cop més amb la seva música.  

 

 

  

Participació