Primera victòria a ritme de rècord

per Àlex Alegre, 26 de novembre de 2012 a les 22:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. L’Assignia Manresa aconsegueix la primera victòria de la temporada en derrotar per 98-89 l'Asefa Estudiantes. Els manresans han igualat el rècord de triples de la lliga amb 18, en una autèntica exhibició ofensiva.
Estadístiques del partit
Resultats i classificació

En un Nou Congost entregat, que animava l’equip minuts abans que s’iniciés el partit, l’Assignia sortia disparat buscant la victòria. Els homes de Jaume Ponsarnau es mostraven encertadíssims des de la línia de tres, anotant els cinc primers triples intentats. Ramsdell, amb tres, assenyalava el camí que seguiria l’equip al llarg del partit. Però l’Estudiantes aguantava els manresans gràcies a l’encert d’English i a l’aprofitament dels constants descuits de la defensa manresana. Al final del primer quart s’arribava a un igualat 22-23, amb els dos equips per sobre del 60% en triples (6/8 l’Assignia i 3/5 l’Asefa).

En el segon quart es mantenia la igualtat en els primers minuts, però amb l’Estudiantes portant el ritme del partit. Però la segona unitat de l’Assignia, liderada per un immens Yanev (9 punts en el quart), es posava les piles en defensa i aconseguia un parcial de 10-2 que donava els primers avantatges còmodes dels manresans: 36-31. Kirskay i English, però, no es deixaven que els manresans se n'anessin en el marcador: el primer actuava de generador ofensiu dels seus, mentre el segon es mostrava com un martell anotant 16 punts en dos quarts. El partit era d’un ritme ofensiu molt elevat, i un triple de Hanga sobre la botzina (tot un especialista en aquests llançaments) posava el 51-47 al descans. Els dos equips seguien encertadíssims des de 6,75, acabant els locals amb 10 i els visitants amb 7.

A la represa l’Assignia intentava trencar el partit des de la defensa, i aconseguia un màxim avantatge de nou punts, 63-54, que obligava Vidorreta a aturar el partit. L’Estudiantes no es rendia davant l’encert manresà, i s’enganxava al partit a la mínima ocasió. Els dos equips intercanviaven diferents defenses zonals per intentar frenar l’encert del rival, però l’eficàcia de les zones sucumbia davant l’encert de tres. Un triple de Yanev tancava l’última estirada manresana, que finalitzava el quart set punts per sobre, 78-71, davant d’un Nou Congost que ovacionava els seus jugadors. L’exhibició ofensiva (amb l’Assignia amb 16 triples, a dos del rècord) deixava un marcador propi de la NBA.

Aleksander Yanev va demostrar al Nou Congost els seus fonaments ofensius. Foto: Manel Mas

Lluny de relaxar-se, l’Assignia augmentava la seva activitat defensiva, deixant sense idees un Estudiantes on English estava cada cop més sol. El partit es trencaria a sis minuts del final, quan després que Ramsdell abandonés la pista ovacionat en cometre la seva cinquena falta, i amb l’Assignia deu amunt (85-75), Granger condemnava el seu equip. Desconcertat pel seu mal partit, el base estudiantil rebia una tècnica per protestar, que aprofitaria Javi Rodríguez per agafar la responsabilitat com a capità i anotar els quatre tirs lliures. La jugada acabaria amb un ganxo d’Arteaga que deixava l’Estudiantes fora del partit: 91-75 a cinc minuts del final. Amb els dos equips en bonus, l’Assignia jugaria els últims minuts amb el cap fred i les idees clares, no deixant que l’Estudiantes pogués revolucionar el partit. El Nou Congost era una festa, i la traca final arribava amb un triple de Yanev que igualava el rècord de 18 triples del R. Madrid. English seguia anotant per l’Estudiantes, acabant la seva exhibició amb 30 punts, però massa sol en la segona part. Al final, 98-89 i la primera a casa.

En el segon partit de la grada d’animació al Nou Congost, l’afició ha tornat a mostrar la seva millor cara, i va convertir el Congost en un infern per al rival i en una energia extra per l’Assignia. Amb aquest resultat, l’Assignia suma la primera victòria, i empata a la classificació amb el Lagun Aro, el Cajasol i el Fuenlabrada.

La nota negativa la va donar al final del partit Javi Rodríguez, que es va retirar amb molèsties i que estarà 15 dies de baixa per una elongació.
   Charles Ramsdell va donar espais als pivots amenaçant amb el tir exterior. Foto: Manel Mas