El lideratge es queda a Artés

per Àlex Alegre, 25 de novembre de 2012 a les 18:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. El CB Artés derrota el Roser per un ajustat 81-79 després d’una pròrroga, aconseguint així situar-se al capdavant de la classificació. Portella va tornar a ser el millor dels artesencs amb 30 punts. Una hora abans de l’inici del partit, el club presentava els seus equips davant l’afició. A l’hora del partit, el pavelló era ple a vessar amb un ambient molt festiu.Estadístiques del partit
Resultats i classificació

L’Artés potser no té els millors jugadors de la competició, però si que té la millor afició. I ahir es va tornar a demostrar amb una grada entregada durant els 45 minuts que va durar el partit: als ja habituals càntics, s’hi va afegir el llançament de rotlles de paper de vàter quan els artesencs anotaven el primer bàsquet.

Els jugadors visitants, que arribaven com a líders, van sortir intimidats per l’ambient, encaixant un parcial de 11-2 dels artesencs, que es posaven a 11-4 en els cinc primers minuts del partit, liderats pels set punts gairebé seguits de Portella. Però un cop superat el desconcert inicial, el Roser igualava el partit a 12 després d’un parcial d'1-8 liderat per Sada (germà del jugador del FC Barcelona). Una antiesportiva sobre Portella al final del quart, permetia a l'Artés acabar per davant en el marcador, 21-18, al final dels primers deu minuts.

En l’inici del segon quart els homes de Jordi Estany seguien portant el ritme del partit, i no deixaven que el Roser hi entres. Però quan millor estava el partit, amb un 30-19 en el marcador, els visitants iniciaven una pressió a tota pista que, coincidint amb el pas de Portella per la banqueta, descol•locava els artesencs. Una sèrie de pilotes perdudes i atacs precipitats per part de l’Artés, servia al Roser per arrasar de forma contundent amb un parcial de 0-19, que posava un preocupant 30-38 en el marcador. L’entrenador Estany intentava moure la banqueta per canviar la dinàmica del partit, però ni les rotacions ni l’empenta del públic permetien a l'Artés tornar a dominar el marcador. L’electrònic assenyalava un 36-45 favorable al Roser gràcies als 18 punts d’un imparable Sada.

A la represa l’Artés seguia sense poder entrar en el partit de nou, i no trobava la manera de superar la zona 2-3 que plantejaven els visitants. El Roser controlava el partit, aguantant tots els intents de remuntada dels artesencs, que veien amb impotència la solidesa del líder. Però a força de lluita i coratge, l’Artés aconseguia tornar-se a ficar en el partit de la mà de l’incansable Pepo, que es multiplicava en defensa per encallar la ofensiva visitant (50-58).

En l’últim període semblava que els artesencs seguien sense saber com donar un tomb al partit, fins que va arribar la reacció quan pitjor pintaven les coses. Amb 50-62 al marcador, un triple de Portella i un altre de Sensat iniciaven un parcial de 12-0 que feia embogir la grada i deixava sense resposta al Roser. Amb el partit igualat un altre cop, els dos equips mostraven la seva pitjor cara en els tirs lliures: fins a 15 tirs lliures va fallar cada equip en el partit. Amb l’afició entregada a la causa artesenca, els últims minuts van ser d’infart. L’Artés, però, va aconseguir arribar als últims segons amb el marcador empatat i la pilota a favor. Però Portella fallava el triple que hagués donat la victòria i el partit anava a la pròrroga. L’èpica remuntada no es culminava (73-73).

Però a la prorroga l’Artés acabaria la feina que havia iniciat en els últims minuts del partit, i aconseguiria manar en el marcador, fruit d'una intensa defensa i de la utilització del gran talent individual d’homes com Vinyes o Portella en atac. Precisament Vinyes anotaria la que seria la cistella definitiva després que els dos equips seguissin fallant tirs lliures decisius, per a histèria d’entrenadors i aficionats. El Roser tindria un triple per aconseguir la victòria, però la pilota rebotava a la cistella i sortia disparada. Disparats també van sortir els jugadors artesencs a celebrar la victòria, mentre Jordi Estany respirava tranquil i el pavelló esclatava d’alegria.

Amb aquest resultat l’Artés es situa líder de la classificació empatat amb un Roser que ja sap qui és l’Artés i, sobretot, quina és la millor afició de la lliga.