La CUP fa valer el treball als municipis per demanar el vot el 25N

per Itmar Zomeño, 23 de novembre de 2012 a les 00:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA. Sense la presència d'Alícia Sánchez Camacho i Albert Rivera, ja només faltava que les CUP aterressin a la capital del Bages. En el penúltim dia de campanya, el cap de llista per Barcelona, David Fernández, s'ha aturat en una comarca on la formació té una alcaldia, Navàs, i podria haver-ne tingut una altra, Artés, si hagués volgut governar.
El Conservatori no s'ha arribat a omplir malgrat el xou que va organitzar la CUP. Foto: CUP Artés


Avui a la nit s’ha celebrat a la sala del Teatre Conservatori l’acte central de campanya del partit CUP-AE al Bages. Als afores del teatre, la gent d’Alternativa Cultural amb l’actuació del seu gegant i el col·lectiu 'Manrussia van del pal', amb l’actuació de ball de bastons, han amenitzat l’ambient i han donat la benvinguda a tots els presents en l’acte.

L’acte ha estat marcat tota la nit per la presentació de vídeos d’àmbit comarcal, municipal i nacional de la CUP-AE. Així mateix, la música i l’espectacle també han estat presents amb les actuacions de Cesk Freixas i dues ballarines sobre una tela penjada.Actuació de Cesk Freixas, interpretant 'Abril del 1984', amb un espectacle de dansa aèria

En el vessant polític i social, en un primer terme, el músic manresà Joel Lliró ha començat la presentació del projecte. Tot i no ser cap militant sinó un simpatitzant, Lliró ha avalat la lluita i el paper que la CUP ha jugat en àmbit municipal i nacional. El discurs de Lliró s’ha basat a explicar les raons del seu vot per la CUP: per la transparència, l’assemblearisme, la cohesió o la lluita que exerceix aquest col·lectiu.


Vídeo electoral per al 25N fet per la CUP de Manresa

Seguidament ha estat el moment en què els col·lectius de l’Ateneu La Sèquia, aprofitant que l'1 de desembre farà tres anys de l’ocupació, defensessin el projecte de la Manresa que volen construir i l’alternativa d’oci que proposen.

A continuació el col·lectiu ARRAN ( que prové de la unió entre Maulets i la CAJEI) ha presentat un vídeo a on es mostraven persones nombrant casos particulars de les problemàtiques reals que pateix la gent. ARRAN, a partir de simpatitzants que aguantaven una lletra cadascun, ha mostrat el missatge següent: "Només lluitant tenim futur".

Parla el número 1 per Barcelona

David Fernández, cap de llista de CUP-AE ha afirmat que l’alliberament nacional no es podrà donar mai sense l’alliberament social. Al mateix temps, per a Fernández, l’alliberament social necessita d’un alliberament nacional. El cupaire ha parlat sobre les tres crisis que, segons ell, ens afecten: socioeconòmica, democràtica i nacional. La socioeconòmica es pot veure en els desnonaments, la pobresa i l’atur, entre d’altres problemàtiques, ha explicat el periodista Fernández, ja que, per a ell, qui vota i qui mana són els mercats.


Actuació de Cesk Freixas, interpretant 'Traieu els filats'

Seguidament, Fernández ha explicat que la partitocràcia i la corrupció han fet que la democràcia hagi entrat en crisi i ha defensat que la força i la democràcia han de ser en el carrer i tothom ha de participar-hi. I, per últim, s’ha referit a la crisi nacional, entesa com una interdependència, reflectida en la Unió Europea i una proposta d’independència de molts partits que l’únic que proposen és continuar el mateix ‘statu quo’ que ara. Tanmateix, el discurs del cap de llista per Barcelona s'ha basat en una profunda anàlisi històrica, i troba una sortida solidària i ètica pel canvi.

En últim lloc ha vingut el discurs d’Anna Gabriel, actual número 7 per Barcelona i exregidora de Sallent. Gabriel ha defensat el paper de la CUP i la política com a vocació i no com a dedicació. El seu manifest ha tingut un vessant comarcal i s’ha preocupat per les poques infraestructures i mobilitat que tenim al Bages. Tanmateix ha analitzat el paper de la CUP en la societat, ha manifestat que hi ha una altra manera de fer les coses i ha demanat el vot als assistents per tal de tenir més justícia social. Gabriel ha dit que la CUP serà la veu de les classes populars i, com diu un dels lemes de campanya, ha reiterat que és l’hora del poble.

Els membres que donen suport a la candidatura de la CUP, tots drets a l'escenari alçant el puny mentre cantaven 'Els Segadors' per cloure l'acte. Foto: Ramon Aran 
Arxivat a:
Política, 25n, cupParticipació