López Tena presenta la llista de SI a Manresa al costat de "No més morts a la C-55"

per Itmar Zomeño, 17 de novembre de 2012 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA. Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va presentar-se al Bages de la mà del seu candidat a la presidència de la Generalitat, el valencià Alfons López Tena. SI va donar protagonisme a la plataforma "No més morts a la C-55", per mostrar el seu suport a solucionar una de les majors reivindicacions del territori.

El candidat de SI a la presidència a la Generalitat: López Tena Foto: Oriol Camprubí

Ahir a les 9 al teatre Conservatori es va celebrar l’acte de campanya de SI a Manresa. El teatre estava quasi ple, per tal de poder escoltar el plat fort de la nit: el candidat a la presidència de la Generalitat per SI, Alfons López Tena.

El plat fort va arribar quan López Tena va pujar a l’escenari a pronunciar el seu discurs, un discurs marcat per la situació de crisi que es reflecteix a la societat, i marcat per la pobresa que pateixen molts infants a Catalunya. En el seu parer, tota la pobresa i una gran part de la crisi prové de la dependència d’Espanya i del greuge econòmic que això, segons Tena, provoca. En el seu discurs Tena va criticar el paper que han tingut o tindran Convergència i Unió i ERC en la mesura que, segons el de Sagunt, no construeixen cap mesura independentista i només esperen la majoria absoluta per tal de gestionar. López Tena va defensar que el seu partit no té les mans lligades per les caixes i bancs, al contrari de molts partits polítics que viuen amb un deute constant de bancs i caixes. El candidat es va referir també a la C-55 i a l’estat de les autopistes: segons ell, les autopistes catalanes recullen, en ingressos, al cap de l’any el mateix que totes les autopistes de França.

L’acte va estar presentat pel manresà Oriol Ges (número 23 a les llistes per Barcelona) i va comptar amb l’aparició de Fina Casals i Carles Mira com a representants de la plataforma “No més morts a la C-55”, que van convidar a tots els assistents a unir-se el dissabte 24 de novembre a les 17:00 de la tarda al quilòmetre 26,5 de la C-55 per tal de tallar la carretera com a acte de reflexió.

L’acte va continuar amb el discurs de Josep Boladeras, secretari general del Partit Republicà Català. Josep Boladeres va defensar la importància i la cohesió que es necessiten en aquestes eleccions. Boladeres va defensar la cohesió posant l’exemple de la coalició de Solidaritat Catalana per la Independència, la qual és el resultat de l’aliança de set partits polítics. El discurs va continuar amb la defensa d’un camí d’unió, en què els catalans hauran de ser durs, forts i perseverants per tal d’aconseguir els resultats que busquen: la independència.

L’acte va continuar amb la presència d’Arnau Padró, un jove manresà, secretari d’Acció Municipal de SI al Bages, que va de número 26 a les llistes per Barcelona. Padró va defensar la postura del seu partit. El manresà va posar en valor que les eleccions dintre el partit són transparents i amb llistes obertes. EL discurs va tenir un caire molt realista que segons Padró responia a les necessitats dels catalans. També va tenir cabuda la crítica al comportament de la gestora d’autopistes Abertis, una reminiscència del #novullpagar.


La número 3 de SI per Barcelona, Núria Cadenes. Foto: Oriol Camprubí

Tot seguit va prendre la paraula Núria Cadenes, número tres a les llistes per Barcelona. Cadenes va pronunciar un discurs molt optimista, on el tema central va ser la il·lusió personal de poder portar la independència al Parlament de Catalunya. En el seu discurs es va poder veure una apel·lació a la regeneració política, motiu pel qual va demanar més confiança per a SI. Cadenes va assegurar que SI és la garantia per no continuar, segons ella, amb aquest caire de misèria a què Catalunya està abocada dintre d’Espanya. La número tres per Barcelona també va tenir temps per tractar un tema d’actualitat com és la dació en pagament. Cadenes va reafirmar que SI ha estat l’únic partit que va presentar-hi una llei en contra dins de la legislació catalana, però no va rebre suports de cap partit. Segons Cadenes haurem de superar el discurs de la por per arribar a la independència.Participació