El càstig és excessiu

per Héctor Sagués, 11 de novembre de 2012 a les 23:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. La baixa de Javi Rodríguez i un mal començament van deixar sentenciat abans d’hora l’Assignia Manresa, davant un Barça que no va afluixar i que no es va veure afectat pel desplaçament d’Eurolliga a Moscou. Els 42 punts de diferència (89-47) que es van reflectir al final del partit al marcador suposen la derrota més gran de la història del Manresa a l'ACB.Estadístiques del partit
Vídeo del partit

Resultats i classificació

Álex Hernández encistellava els primers punts del Manresa, amb una cistella a taula. Però el Barça Regal començava fort el partit i amb una línia interior eficaç feia un parcial de 10-2 en els tres primers minuts. L’atac manresà es bloquejava, amb un Troy DeVries encaparrat en llançar de tres, sense encert. Una cistella d’ Ante Tomic i una esmaixada d’ Erazem Lorbek deixaven el 14-2 i forçaven el primer temps mort de Jaume Ponsarnau.

Adam Hanga encistellava el primer triple manresà, i Hernández continuava motivat, fet que retallava distàncies (16-7). Però de nou les facilitats defensives i els errors en atac distanciaven els dos equips. DeVries marxava d’hora a la banqueta, amb dues faltes personals. Hanga no aconseguia anotar els triples, mentre que al Barça sí que ho feien Joe Ingles i Álex Abrines , per posar el 25 a 7 al marcador. Óliver Arteaga intentava la reacció, però dos tirs lliures de Nathan Jawai deixaven el 27-9 al final del primer període.

Adam Hanga va ser un dels quatre jugadors que van acabar el partit amb valoració positiva (15). Foto: Manel Mas

La distància era gran, però l’equip del Bages es provava per mitjà del seu punt dèbil, les cistelles de dos punts. En un moment d’intercanvi en l’anotació, Josh Asselin feia els seus dos primers punts, només per rebre la resposta de Jawai. Víctor Sada responia a Hanga, i a continuació Salva Arco també encistellava per primer cop. A poc a poc, semblava que el Manresa podia fer el seu partit (31-15).

Però un altre bloqueig mental en atac i una defensa permissiva provocaven una escapada massa gran del Barça Regal, ajudada per Tomic i un treball en equip monstruós. A més de l’encert als tirs lliures, un triple de Marcelinho Huertas deixava 26 punts d’avantatge; Ponsarnau demanava un nou temps mort i aprofitava per donar minuts al pivot Johan Kody. L’equip blaugrana s’agradava sobre el parquet del Palau, ja que per part manresana només sumaven punts Salva Arco (amb una nova cistella) i Ádam Hanga des de la línia de personal (47-18).

Joan Carles Navarro apareixia en l’anotació i tots els jugadors del Barça havien anotat al menys un punt, amb Tomic (12) i Huertas (10) com a figures clau. Per part manresana només havien encistellat cinc jugadors, (si punts de Hanga). Es repetia el parcial del primer quart, 27-9, amb el 54 a 18 per l’equip de Xavi Pascual.

S’esperava que l’equip blaugrana es prengués el partit amb més calma, un fet que aproparia a l’Assignia al marcador. Res més lluny de la realitat. Tot i les dues cistelles inicials d’Óliver Arteaga, un altre parcial, en aquest cas de 10-0, eixamplava la diferència entre ambdós conjunts. Dos triples (Huertas i Lorbek) i dues cistelles de Tomic possibilitaven aquest fet. El mateix Lorbek responia amb un 2+1 a un triple de Salva Arco (67-25).

Víctor Sada no va tenir problemes per defensar els bases de l'Assignia. Foto: Manel Mas

Hanga intentava carregar-se l’equip a l’esquena, amb dues cistelles consecutives (69-29), mentre Jaume Ponsarnau provava nous sistemes, posant a la pista al vinculat Joan Pardina. La lluita de Hanga i de Charles Ramsdell permetia al Manresa evitar l’allau del Barça, però amb un contundent 69-31 al marcador al final del primer període, la diferència era el que feia més mal des del punt de vista anímic.

Nathan Jawai començava inspirat l’últim quart, en el que encistellava set punts seguits (a més d’una potent esmaixada). L’omnipresent Hanga¸ un inspirat Arco i un triple d’Asselin posaven al Manresa a la meitat dels punts del Barça (76-38). Després arribava el primer triple d’un DeVries enyorat en l’atac bagenc. Però Sada, Todorovic i una esmaixada de Xavi Rabaseda deixaven el màxim avantatge per l’equip blaugrana, 84 a 41. Al final, 89 a 47, en un partit al qual va sobrar la segona meitat.

La setmana vinent, l’Assignia Manresa, cuer en solitari de la lliga Endesa, rebrà al Nou Congost al Reial Madrid, líder de la lliga, en un partit que es presenta important de cara a les futures aspiracions de l’equip de Jaume Ponsarnau per mantenir la categoria.