L’Assignia no sap guanyar

per Alex Alegre, 4 de novembre de 2012 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. Els homes de Jaume Ponsarnau deixen escapar un avantatge de vuit punts a falta de poc més d’un minut pel final i sumen una nova derrota. En un partit dramàtic acabat amb una pròrroga, el Lagun Aro ha superat per 88-89 l’Assignia Manresa i suma la seva primera victòria en un duel de necessitats. Una nova derrota, la sisena i la tercera a casa. I davant d’un rival directe, que suma la seva primera victòria i deixa l’Assignia com l’únic equip juntament amb el Canàries que encara no ha guanyat cap partit. Vídeo del partit          Estadístiques del partit         Resultats i classificació

El partit començava amb els dos equips incapaços d’imposar el seu ritme de joc, tallats constantment per uns àrbitres que assenyalaven qualsevol mínim contacte. Asselin i Neto, dos dels jugadors més importants de cada equip, patien aquesta actuació arbitral i es veuen obligats a seure amb dues faltes personals. Els manresans lideraven el marcador gràcies a la direcció de Javi Rodriguez, que tornava a ser el director de joc que necessita l’Assignia, i aprofitant les oportunitats que trobaven els tirs lliures. Sito Alonso movia constantment la banqueta visitant a la recerca d’alguna solució, però els seus jugadors acabaven el primer quart cinc punts per sota: 23-18.

Adam Hanga jugant un bloqueig amb Charles Ramsdell, el millor jugador manresà del partit. Foto: Gerard Barnaus

En el segon quart els manresans sortien adormits, i encaixaven un parcial de 3-10 que situava els donostiarres per davant: 26-28. El pivot Doblas crispava tant Asselin com l’afició, i això ho aprofitava el seu equip. Aleshores arribarien els millors minuts de bàsquet ofensiu del partit, amb dos jugadors destacats: Kuksiks liderava els visitants anotant tres triples consecutius, però Ramsdell responia pels de casa anotant vuit punts consecutius. El marcador reflectia un igualat 42-41 al descans.

A la represa, Ramsdell seguia en estat de gràcia i anotava cinc punts més de forma consecutiva. El seu encert s’encomanava a la resta de jugadors manresans, que anotaven quatre triples en els primers quatre minuts, deixant el Lagun Aro sense resposta. Un nou triple de Ramsdell (que duia 18 punts a la meitat del tercer quart) situava un màxim avantatge de vuit punts: 59-51, després d’un parcial de 17-10 que Sito Alonso tallava amb un temps mort. Però els donostiarres no aconseguien atrapar els locals en el marcador, tot i que Woods deixava la jugada del partit en fer un alley-hoop d’esquena que obtenia els aplaudiments del públic. Al final del tercer quart lideraven el marcador 63-57.

En els últims dos minuts als manresans els entrava la por a guanyar, i necessitaven fins a tres minuts per anotar una cistella. Això no ho desaprofitaria el Lagun Aro, que a través d’un parcial de 0-8 es tornava a posar per davant: 63-65. Quan la por corria pel Nou Congost, els manresans donaven un cop sobre la taula i es posaven les piles en defensa, tornant als donostiarres el parcial: 10-0 i 73-65 a falta de tres minuts pel final. Però un impressionant 3+1 de Salgado despertava els donostiarres i deixava fora de si els manresans. Els de casa anotarien un sol punt fins al final del partit, fet que aprofitaven els visitants per empatar el partit a 74 i tenir l’última pilota. A 19 segons pel final i el partit empatat, Salgado deixava que els segons es consumissin, fins que penetrava la defensa manresana i doblava la pilota a Doblas, que anotava sota l’anella. Però la botzina final ja havia sonat. Els àrbitres analitzaven a través del vídeo l’última jugada, que anul·laven en considerar que estava fora de temps. El públic celebrava la decisió com una victòria.

Guille Rubio va ser un dels millors del partit i va ser determinant en els instants finals. Foto: Gerard Barnaus

Una victòria que s’escaparia en una mala pròrroga dels homes de Ponsarnau. L’inici de la pròrroga mostraria un dels problemes de l’Assignia: la poca intensitat defensiva dels interiors. Doblas superava amb facilitat Asselin en dues ocasions, i Guillem Rubio l’acompanyava en la seva lluita per la victòria sota les anelles. Una antiesportiva assenyalada a Javi Rodríguez a falta de dos minuts pel final servia als visitants per agafar una diferència de cinc punts a favor, que seria definitiva. Els manresans aconseguirien arreglar el marcador amb un triple insuficient de Hanga sobre la botzina: 88-89.

Amb aquesta nova derrota, l’Assignia ocupa les posicions de descens juntament amb el Canàries, tots dos equips amb zero victòries. El calendari no convida a l’optimisme, i és que en les properes jornades els manresans se les veuran amb Barça i Madrid. Molt hauran de canviar les coses si es vol seguir jugant contra els millors la temporada vinent.