El Mag Lari, a ritme de Michael Jackson

per Aida Solà, 29 d'octubre de 2012 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. El Mag Lari ha aterrat durant tres dies, amb cinc espectacles, al teatre Kursaal de Manresa per presentar "Splenda", la seva última obra, dirigida per Àngel Llàcer.

Mag Lari durant l'espectacle Foto: Kursaal

El teatre estava ple de gom a gom amb gent de totes les edats: parelles de joves i de grans, nens amb els pares o amb els avis, amics… I és que la màgia del Mag Lari no només il·lusiona als nens.

Després que la gent estigués asseguda i el públic ansiós per veure l’espectacle, va començar "Splenda", sonant de fons la cançó "Heal the World" de Michael Jackson, i durant dues hores el públic del teatre es va deixar il·lusionar per la màgia i embaladir per la posada en escena, els ajudants del Mag, el ball i la música del seu ídol, Michael Jackson.

La posada en escena era grandiosa, plena de llums i colors, però gens embafadora, sinó al contrari, elegant. Uns quants arcs donaven profunditat a l’escenari que semblava un pou sense fons del qual no paraven de sortir trucs de màgia i, entre truc i truc, el Mag Lari exercia d’autèntic showman fent riure a tot al públic amb el seu humor. Un dels atractius dels seus espectacles és que el públic en forma part i no és nomès un simple espectador. El Mag Lari va baixar a la platea, saludant la gent i buscant voluntaris per pujar a l'escenari i formar part dels trucs de màgia. Però s’ha de dir que un dels moments més entranyables va ser quan va fer pujar un nen a l’escenari per dedicar-li un truc petit, sense peculiaritat ni grans muntatges; és màgia de tu a tu.
Tant els ajudants com el Mag Lari duien un vestuari acolorit. El dels ajudants era negre amb algun toc de color, que diferenciava cadascun d’ells i, el de Lari anava canviant, però sempre dins d’un mateix estil. Abric llarg negre amb tocs brillants i molt color.
Una de les coses que deixava més sorprès el públic era la facilitat per fer aparèixer o desaparèixer gent, així com “tallar-la a trossets” o, simplement, d’una caixa en què només hi havia un dels ajudants en surtissin tres més. Truc rere truc, el públic anava quedant amb ells ulls esbatanats i la boca oberta, entusiasmats per la màgia que estaven presenciant.
El moment culminant de l’obra, però, va ser quan va sonar la cançó "Black & White", en què dos ajudants, un de blanc –en Pol– i un de negre –en Josep– vestits de blanc i de negre de baix a dalt, respectivament; i dues caixes, una de blanca i una de negra. A partir d’aquí nomès la màgia pot fer acabar un truc tal i com va acabar…
Aquest va ser un dels trucs que més va emocionar el públic fins al moment que li va tocar el torn a "Thriller", amb els zombies sortits directament del videoclip i un truc amb l’home llop, que va fer que més d’un s’aixequés de la cadira. El mateix Mag Lari va reconèixer que ni ell sabia com havien fet aquell truc!
Però, a banda de la màgia, "Splenda" té molt més. Té humor, té una selecció musical brillant de Michael Jackson i té ball. El moment culminant, després d’haver vist diferents balls per part dels ajudants, va ser amb "Dangerous", quan el Mag Lari va ballar. Amb aquesta van reproduir la coreografia del videoclip, amb vestuari inclòs, amb en Lari representant el seu ídol, Michael Jackson, un homenatge molt emotiu per algú que és tan fan del rei del pop.
 

Mag Lari a ritme del seu ídol Mag Lari a ritme del seu ídol. Foto: KursaalParticipació