L’Artés va ‘en serio’

per Alex Alegre, 28 d'octubre de 2012 a les 23:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. Una nova victòria dels homes de Jordi Estany, en un festival anotador davant el Reus (99-83), posa els artesencs amb un balanç de 5 victòries i 2 derrotes. Gerard Vinyas, amb 31 punts, va ser el jugador més destacat del partit.
Estadístiques del partit

Resultats i classificació

En un pavelló ple, el partit entre l’Artés i el Reus va començar amb els dos equips molt ficats en el partit i encertats en el llançament, arribant als cinc minuts de partit amb un igualat 14-10. Però de la mà de Portella (12 punts en el quart) i Sensat (8) els locals s’escapaven en el marcador, acabant els primers deu minuts amb un avantatge de nou punts, 29-20.

En el segon quart els de casa es van mostrar molt encertats, dominant en el partit en tot moment, fins arribar a tenir un avantatge de 17 punts (46-29). L’entrenador Jordi Estany va donar entrada a dos jugadors del sènior B, per alegria d’una afició que gaudia d’allò més amb l’alegre joc del seu equip. Al descans s’arribava amb un 52-40, després d’una petita reacció dels visitants.

A la represa els visitants sortien més posats en el partit que els artesencs, i a través d’una defensa zonal que desorientava els de casa, aconseguien un parcial de 4-14 que els situava a tan sols dos punts (56-54) en tan sols quatre minuts. Va ser llavors quan els arbitres van voler la seva dosis de protagonisme, amb una sèrie d’accions polèmiques que culminaven amb una tècnica a Portella. Amb el marcador empatat a 56, un triple de Sensat iniciava una reacció espectacular de l’Artés, que aconseguiria un parcial de 15-0 que deixava glaçats els visitants i encenia una afició eufòrica. El parcial seguiria fins al final del quart, que acabaria amb un còmode 76-62 i les pors enterrades.

Els últims deu minuts van ser tranquils per els locals, que de la mà d’un inspirat Vinyas deixaven sense reacció uns visitants incapaços de superar l’últim cop del tercer quart. Estany va moure la banqueta, i l’afició es va quedar amb les ganes de veure com l’exhibició ofensiva dels seus acabava amb els 100 punts.

Al final van ser 99, i una nova victòria d’un Artes que manté la dinàmica guanyadora de la temporada passada, ara a Copa Catalunya.

Gerard Vinyas, amb 31 punts, va ser el millor jugador del partit. Foto: basketvalles