BUGADA AL POU

BUGADA AL POU. Juny 2024

per Quintí Torra Cordons, 11 de juny de 2024 a les 11:37 |

Digueu-li que pari!

Si feu un recompte de les parets on ha aparegut una pintada referida a la Jordina quedareu astorats. La cosa ja fa setmanes que dura: Jordina és una pintada reiterada als carrers de Manresa. L'escriu la mateixa Jordina? És un cas de personalitat narcisista? Si és així, la ciència té recursos, i l’angoixa es pot corregir pintant mandales. Si l’autor de la pintada és algú altre, i saps qui és, Jordina, digues-li sisplau que pari, que ja està bé, que ja veiem que li interesses. Però que no cal embrutar més Manresa!
 
 

El perruquer Carafí es jubila

Costa de mantenir els comerços de tota la vida i molt sovint s’acaben que al propietari li arriba la jubilació. És el cas del perruquer Francesc Carafí, un molt bon professional, que fa anys fa fer pintar a banda i banda del seu establiment del carrer dels Esquilets el mític rètol “Si us plau, que el teu gos no es pixi aquí. Gràcies”, a qui li ha arribat l’hora d’una merescuda jubilació i des d’aquest mes ha abaixat la persiana.

 
 

Plaça del Pou

Un lector que em diu que està fent la ruta del Cister em fa arribar aquesta foto des del Pont d’Armentera (Alt Camp). Ja se sap que, en alguns municipis, el nomenclàtor és diàfan i descriptiu. En el cas del nostre pou, el de la gallina, no podem sol·licitar que en ple carrer de Sobrerroca s’hi dibuixi una plaça. Passaria com a Crist Rei, ara Neus Català. L’única opció seria el trasllat del pou a un altre punt, en una operació semblant a la de la Font de Neptú.
 
 

De gestor cultural a polític

Jordi Beltran, gestor cultural, va ser, entre altres càrrecs, gerent i director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa. Ara ha estat escollit diputat del Parlament de Catalunya en les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Tarragona. Anava de número 2 de la candidatura de Junts+ Puigdemont per Catalunya. Li desitjo molta sort i que pugui aportar tot el coneixement cultural i experiència pel bé de Catalunya. Això sempre que no s’hagin de repetir les eleccions i tinguem un mullader polític.
 
 

Gubianas a la Patum

El cartell Ens veiem a la plaça!, de Jaume Gubianas, ha estat la proposta guanyadora del 48è Concurs de cartells anunciadors de la Patum de 2024, a Berga, per votació popular i amb 443 vots (50,45 %). El nostre col·laborador hi té la mà trencada, en això de la cartellera de les festes, i les seves propostes, amb els elements personalitzats de cada municipi, participen en concursos repartits per tot l’estat. No és doncsni la primera obra guanyadora ni serà pas l’última. L’amic Gubianas és tot un artista.
 


I Joan Closas al CEM

Per cert, que els nostres il·lustradors no són els únics que tenen repercussió més enllà de les pàgines d’aquesta modesta publicació. Un dels nostres fotògrafs, el Joan Closas, signa la fotografia de portada del llibre Centre Excursionista Montserrat. Cent anys d’emocions, en l’any del centenari de l’entitat manresana.
 
 

Oferta xinesa

Ja n’havíem parlat a la revista de novembre de l’any passat. Producte de la interculturalitat de la nostra ciutat, continuen proliferant anuncis en xinès. El cartell que reproduïm ha suportat les pluges generoses de maig, però —ho dic sense por d’equivocar-me— el contingut és inintel·ligible per a la majoria de manresans. Què ofereix? Pastisseria, segur! Però pastisseria de festa? La mona ja ha passat, i per al tortell de reis falten set mesos encara! És clar que potser qui escriu l'oferta no pretén convèncer els manresans de-tota-la-vida!  
 

 Participació