El Santpedor tomba la Salle als instants finals

per Pol Deig, 28 d'octubre de 2012 a les 22:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. La Salle i el Santpedor es presentaven a aquest derbi bagenc amb la necessitat d’assolir un triomf que els allunyés de la zona baixa de la classificació. Els lasal·lians van dominar la major part del partit, però el Santpedor va saber jugar millor els minuts finals.
La Salle 58 : Virós 7, Boix 11, Llort 7, Serentill 3, Corominas –cinc inicial- López 13, Moreno 2, Caballer 9, Aguilera 4 i Cornet 2.

Santpedor 67 : Tejero 17, Belmonte 2, Figueras 16, Andreu 6, Salinas –cinc inicial- Navarro 6, Balaguer 14, Puigarnau 4, Garcia 2, Riu i Cuberas.

Àrbitres : Casbas i Del Olmo.

Parcials : 16-14, 30-21, 44-33, 58-67.

Resultats i classificació

El partit va començar amb una igualtat extrema damunt la pista i forts marcatges individuals, i això es va reflectir en el marcador al final dels deu primers minuts (16-14). En el segon quart el domini del partit va ser favorable a la Salle, que amb encert en el llançament i bona feina en defensa va aconseguir 9 punts de marge al descans (30-21).

A la represa la tònica va ser la mateixa, amb uns lasal·lians molt concentrats que frenaven qualsevol intent de reacció del Santpedor i arribaven als deu darrers minuts de partit amb 11 punts de renda (44-33).

Semblava que els manresans tenien el partit ben encarrilat, però en aquest darrer període la pèrdua de pilotes i la precipitació en atac va fer que els santpedorencs, que mai van donar el partit per perdut, s’anessin posant en el partit. Als compassos finals, els intangibles d’Arcadi Figueras i el talent ofensiu de Xavier Balaguer van permetre al Santpedor acabar de capgirar el marcador i endur-se el triomf per un marcador de 58-67.

Xavier Balaguer va anotar punts decisius en els intants finals. Foto: Gerard Barnaus