Es tracta del majestuós cingle de les Nou Hores. Un dels pocs habitants de la zona ens ha explicat que el nom ve del fet que al matí, quan el sol es va aixecant, el primer que il·lumina en aquest balç encarat a ponent és una roca que sobresurt de la paret, moment en que són les nou del matí, així el cingle és un rellotge de sol que no hem comprovat si va a l’hora.
El balç pertany al municipi d'Oristà, però si el volem observar en tota la plenitud ens l'hem de mirar des de la riba dreta de la Gavarresa, en terme de Sant Feliu Sasserra. D'entre els molts cingles que ha originat aquesta riera, aquest és el de més grans dimensions, té uns 500 metres de llarg i 90 d'alçada màxima. A tot el balç podem observar l'alternança d'estrats margosos, menys resistents a l'erosió, amb altres de pedra sorrenca més resistent, aquests darrers formen petites cornises. La roca que dona nom al cingle és un paleocanal, antiga llera sorrenca d'una riera, que sobresurt a la part alta de la paret i és ben visible a la fotografia. El color del cingle és vermellós, però en un to més amarronat que el dels penya-segats típics de la Formació Artés, tan abundants a la Gavarresa. Ambdós tipus de materials tenen el mateix origen, tot i que el to més marronós és força característic de la zona més propera al Pirineu i s'atribueix a unes condicions un xic més humides a l'època de la sedimentació dels materials.
Aquest tram de la Gavarresa té un gran atractiu, amb diversos cingles i un magnífic bosc frescal de pinassa, pi roig, salzes i avellaners, alguns de molt grossos. En molts llocs abunden les ortigues, senyal de la fertilitat del terreny, potser deguda a l’antiga presència de bestiar. A més la terra és sorrenca, aportada per la Gavarresa, en altres èpoques tot això devien ser conreus productius i aquests racons avui tan solitaris devien estar plens d’activitat humana.
Nom del paratge: El balç de les Nou Hores.
Situació: És en un tram de la riera Gavarresa compartit entre els municipis de Sant Feliu Sasserra i Oristà, per tant al límit del Geoparc. El millor accés és per Sant Feliu, passant per la casa de la Traveria, de d'on val més seguir a peu.
Procedència del nom: Al matí, el primer lloc del cingle on toca el sol és en una cornisa que sobresurt del penya-segat, diuen que això passa a les nou del matí.
Situació geològica: La zona forma part de la Depressió Geològica de l’Ebre.
Importància geològica: El cingle és un tall geològic espectacular excavat en materials continentals, sens dubte el millor que ens ofereix la Gavarresa.
Materials geològics: Gresos i margues de color roig amarronat d’origen continental, procedeixen de sediments dipositats quan la Depressió de l'Ebre era una conca endorreica.
Edat de la formació: Els sediments es van dipositar entre finals del període Eocè i principis de l’Oligocè, fa a l’entorn de 34 Ma.
Curiositats: No gaire lluny de les Nou Hores hi ha el cingle de Rocaguinarda, amb uns esgrafiats atribuïts al popular bandoler.