El NO als pressupostos de 2024

per Pere Culell, 22 de març de 2024 a les 10:02 |
El NO als pressupostos de 2024 suposa un cop molt greu a l’estat del benestar de Catalunya tenint en compte que el 2025 ja no es podran fer uns pressupostos expansius.
Els pressupostos d’enguany del Govern revertien definitivament les retallades de Mas després de catorze anys. Havíem trigat catorze anys i difícilment les podrem veure superades. Suposaven un creixement del 6,3%: 2.400 M€ més.

 
Després de l’obra de govern recuperant el nou Club Super 3 (SX3), triplicant la inversió en l’audiovisual català, gran avenç en les energies renovables, bo social tèrmic per a 110.000 llars vulnerables, mesures d’habitatge, impuls de 12 noves cases Barnahus per a menors víctimes d’agressions sexuals, rebaixa de les taxes universitàries per tercer any consecutiu, màxima prioritat per al català, dient NO als pressupostos s’ha dit no, entre d’altres, a 113 M€ per combatre la sequera millorant el reg i les xarxes de subministrament per evitar fuites, no a 800 M€ més per millorar el pressupost de salut, no a acabar amb les retallades laborals dels docents, no a 50 M€ per aplicar enguany les propostes del grup d’experts en educació, no a 25 M€ per al Pla de Barris, no als pressupostos més expansius de la història en educació, no a més personal sanitari que mai, no a la millora de tarifes dels serveis de drets socials, no a 138 M€ per al finançament del transport públic, no a 102 M€ per a les universitats i el seu pla d’inversions, tot per incoherència i electoralisme.
 
En canvi, al 2022 van votar a favor d’uns pressupostos que destinaven 120 M€ al Hard Rock. En aquests pressupostos es destinaven 0 € a aquest macroprojecte. En canvi, a Madrid donen suport als socialistes que sí que estan a favor del Casino. Inversemblant, esperpèntic...
Arxivat a:
Opinió



Participació