FA 25 ANYS

La ciutat exportava població jove

El número d’abril de 1999 de la revista publicava el reportatge central Manresa envelleix i exporta població jove, de Marta Canellas i Cristina Matamala.

per Jaume Puig, 14 de març de 2024 a les 11:53 |

Mentre les poblacions del voltant creixien, l’edat dels manresans augmentava. Les autores en parlaven amb el demògraf Xavier Rubio, que havia publicat l’estudi L’evolució de la població del Bages 1950-1996 i qüestionava els límits estrictament municipals, alhora que considerava que el pla de Bages s’hauria d’encaminar cap a “constituir la tercera Catalunya”. S’hi analitzava també l’augment de la immigració, majoritàriament del Magreb. Segons el regidor de Serveis Socials, Josep R. Mora, n’hi havia 774 de regularitzats.  

 

‘Carregat de romanços’ celebrava 15 anys

El dia 25 de març, una vintena de cantants i músics participaven al Conservatori en la Primera Trobada de Cantautors, en el quinzè aniversari del programa radiofònic Carregat de romanços, de Josep M. Oliva. El dia 4, Xavier Javaloyes rellevava Antoni Arderiu com a portaveu del PP, després d’uns forta crisi interna. El dia 15, el Consell Interuniversitari atorgava a la FUB la possibilitat d’oferir Podologia. El dia 21, el president Pujol es passejava per Manresa promocionant Francesc de Puig com a candidat municipal. I el dia 22, un grup de botiguers del carrer Guimerà iniciaven una recollida de signatures per demanar que el tram de carrer entre Esquilets i Muralla fos només accessible al transport públic..



Participació