PROPOSTES

Les propostes culturals de març 2024

Recomanacions d'art, teatre i cinema per aquest mes de març.

per El Pou, 6 de març de 2024 a les 11:56 |

Art

Truth is dead

Maria Camp


La veritat ha mort. Aquest és títol de l’exposició de la multipremiada artista britànica Alison Jackson que es pot veure, fins a l’1 d’abril, al Casino. Fotògrafa, cineasta i escultora, és pionera en l’estudi artístic de l’anomenada postveritat, la seva obra busca la provocació contra un món d’aparences i planteja preguntes. Des dels anys noranta del segle XX estudia el culte als famosos com a fenomen creat des dels mitjans i la publicitat, i tracta temes com el voyeurisme, la simulació i la necessitat de creure. I de com la imatge et fa veure les coses d’una manera voyeurista que no correspon a la realitat. Per fer-ho utilitza dobles de celebritats i personatges públics per fer fotografies i vídeos d’estil documental convincentment realistes de les vides privades i imaginades de moltes icones i persones conegudes.
 

 

Cinema

‘Secretos de un escándalo’

Laura Vidal Barcons

Dos bons motius per anar a veure una pel·lícula? Julianne Moore i Natalie Portman. I si darrere les càmeres hi poses Todd Haynes (Carol) ja en pots tenir tres. A May December, el títol original del film, Moore és Gracie, antiga professora acusada i condemnada per tenir relacions amb un alumne menor amb el qual, anys després, ha acabat formant una família, i Portman és Elizabeth, actriu que interpretarà Gracie en una producció independent i que per conèixer millor el seu personatge s’instal·la uns dies amb la curiosa família. Amb aquesta premissa, Haynes dona el seu toc a la que podria ser una senzilla història de melodrama, per portar-nos un duel d’alçada entre les dues actrius i veure com els personatges es mimetitzen i van tombant cap a les capes més fosques que amaga la seva façana de família amb final feliç.
 
 

Teatre

Com fer-se feixista?


Joan Morros

Evidentment, el títol es tracta d'un provocació. Instruccions per fer-se feixista és el muntatge de l'escriptora i dramaturga sarda Michela Murgia que podrem veure al teatre Kursaal els dies 23 i 24 de març. Al llarg de poc més d'una hora, l'actriu Mercè Arànega es fa seu el discurs per fer-se feixista. A pocs mesos de les eleccions europees, Arànega deixa clar el perquè s'ha de votar la dreta...  Però veient el muntatge, que al principi ens fa somriure, de mica a mica ens va tocant la fibra sensible i ens deixa glaçats a la butaca. Un monòleg molt ben interpretat i que fa pensar.

 
Arxivat a:
Temes del Pou



Participació