FA 25 ANYS

Els oficis tradicionals resistien en un món canviant

El número de març de 1999 de la revista publicava el reportatge central "Els artesans mantenen viva la història", de Carles Claret i Lluís Cuberes.

per Jaume Puig, 15 de febrer de 2024 a les 11:27 |


Els autors parlaven amb artesans com Ricard Cucurella, ganiveter; Montserrat Lladó i el seu pare, Josep Maria, rellotgers; Luís i José Luís Cabañero, barbers de Sobrerroca –vegeu el tema central d’aquest mes– o el ceramista Gabriel Garriga. També amb l’enquadernador Jordi Martínez, l’artista Pere Roca, especialitzat en imatgeria religiosa, drapaires com Joana M. Tort o pagesos com Joan Tatjé. I amb Manuel Soteras, hereu d’una nissaga de terrissaires.

 

L’Avalot de les Faves tancava la festa de la Llum

El dia 28 de febrer, una representació de la història de la Séquia amb gegants, la Transéquia i l’Avalot de les Faves tancaven els actes de la festa de la Llum, organitzada aquell any pels Geganters de Manresa. El dia 4, més de cinc-cents professors de ciències naturals vinguts d’arreu dels Països Catalans havien dabatut sobre el futur de l’ensenyament d’aquesta matèria en un congrés. El dia 12, la Fura dels Baus acabava al Palau Firal els assajos per enllestir el muntatge La condenación de Fausto, per al festival de Salzburg. I el dia 19, la Fundació Independència i Progrés organitzava una taula rodona amb dirigents nacionals dels principals partits catalans per parlar de la vigència de l’Estatut d’Autonomia, que la majoria considerava insuficient, tret del PP.
 Participació